Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Timișoara Capitală Europeană a Culturii primește 22 de milioane de lei de la bugetul de stat

Timișoara primește 22,5 milioane de lei de la bugetul de stat pentru finanțarea a trei obiective care fac parte din programul Timişoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023. Sunt primele trei contracte de acest fel semnate de Ministerul Culturii, dintr-o serie mai mare aprobată de guvern.

Ministerul Culturii a semnat joi primele 3 contracte de finanţare ce vizează obiectivele de investiţii pentru asigurarea infrastructurii culturale necesare desfășurării programului Timişoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023.
Finanţarea totală acordată de Ministerul Culturii prin intermediul acestor 3 contracte este de 22.503.267 lei, iar beneficiarul este Municipiul Timişoara.

Mai mult de jumătate din bani merg pentru transformarea fostului spital de dermatologie al orașului în Centrul Cultural Mărășești, iar celelalte două la transformarea în centre de cultură a fostelor cinema Victoria și Dacia.

Primul contract semnat este cel pentru ”Reabilitare Cinematograf Dacia Timișoara”, Valoarea contractului este de 6.317.870 lei, reprezentând partea din suma aferentă finanțării de la bugetul de stat, în perioada 2021-2022, pentru lucrările de construcţii şi montaj din valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA, în completarea sumelor alocate de la bugetul local. Valoarea totală a investiției este de 12.464.331,44 lei cu TVA inclus.
Cel de-al doilea vizează ”Reabilitare Cinematograf Victoria Timișoara”. Valoarea contractului este de 4.660.281 lei, reprezentând partea din suma aferentă finanțării de la bugetul de stat, în perioada 2021-2022, pentru lucrările de construcţii şi montaj din valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA, în completarea sumelor alocate de la bugetul local. Valoarea totală a investiției este de 8.669.951,06 lei cu TVA inclus.
A treia finanțare se referă la ”Refuncţionalizare clădire din spital de dermatologie în spaţiu multicultural Timişoara”. Valoarea contractului este de 11.525.116 lei, reprezentând partea din suma aferentă finanțării de la bugetul de stat, în perioada 2021-2022, pentru lucrările de construcţii şi montaj din valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA, în completarea sumelor alocate de la bugetul local. Valoarea totală a investiției este de 21.327.879,08 lei cu TVA inclus.

Cele 3 obiective sunt prevăzute în Ordonanţa de Urgenţă nr. 42 din 12 iunie 2019 completată prin Legea nr. 198 din 7 noiembrie 2019 pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 42/2019 privind stabilirea unor măsuri financiare pentru susţinerea desfăşurării programului Timişoara – Capitală Europeană a Culturii. Contractele pentru investițiile finanțate multianual încheiate între Ministerul Culturii şi Municipiul Timișoara au o durată de maximum 2 ani. Contractele urmează a fi semnate și de Municipiul Timișoara.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Operatorul regional de apă și canal din Timiș a semnat un contract de investiții în valoare de 28 de milioane de lei din bani europeni nerambursabili

Articolul următor

Emerson și Terapia, vizitate de ministrul muncii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share