Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Localul Science Cafe, amenajat în Grădina Miko

Facultatea de Biologie și Geologie (FBG) Cluj-Napoca a amenajat un spațiu de educație nonformală în clădirea de zoologie – Grădina Miko, construit împreună cu studenți și urmărind recomandările lor.

 

Scopul proiectului a fost de a le oferi studenților un spațiu de discuții, de învățare nonformală și de socializare pentru a-i ajuta în incluziune și de a reduce și în acest fel abandonul școlar academic. Science Cafe este construită urmărind motoul Universității Babeș-Bolyai (UBB) “Tradiție și excelență” și urmează să fie multiplicat în toate facultățile sale.

“Acest spațiu a fost amenajat cu studenți, cocreat cu aceștia. Am lansat o competiție, ei au venit cu idei, cum să aranjăm, cum și ce să punem. Avem aici faimosul arbore filogenetic al lui Darwin pentru că vrem să promovăm efectiv gândirea critică și scara-spirală, care ne duce cu gândul la ADN, istoria descoperirilor făcute în genetică de la începuturi. Am ajuns până la cel mai recent Premiu Nobel care s-a luat”, a detaliat Marko Balint, prorector al UBB

“Crearea acestui spațiu a fost inclusă în proiectul nostru de facultate intitulat “Împreună pentru un învățământ centrat pe student”, iar unul dintre obiective este să schimbăm fața facultății, a laboratoarelor didactice și de cercetare, să creăm un astfel de spațiu în care să ne simțim bine împreună cu studenții noștri”, consideră Manuela Banciu, decanul FBG.

“Mulțumim UBB că s-a gândit în a duce politica aceasta de incluziune, în afară de a face dotări, pe partea de cercetare, de laboratoare pentru a le face mai prietenoase pentru studenți, pentru că avem nevoie ca studenții să rămînâ în acele “ferestre” sau în timpul liber, în spațiile universității care să nască idei, să aducă discuții, să apropie oamenii. E mai bine decât să îi pierdem prin oraș sau prin locuri care nu aduc plusvaloare”, a spus Ionuț Zbranca, prefectul studenților

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Adrian Burcă - Discursul unui peisagism de calitate nu ratează nimic din temele importante ale societății

Articolul următor

SPEEDWELL lansează SPACEPLUS – proiect nou pe piața industrială

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share