Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Muzeul Apei din Cluj, sprijinit de UNESCO

Consiliul Interguvernamental al Programului Hidrologic Internațional (PHI) UNESCO a adoptat o nouă rezoluție pentru sprijinirea dezvoltării Rețelei Globale a Muzeelor de Apă (WAMU-NET), al cărei coinițiator este Compania de Apă Someș, prin obiectivul său din comuna Florești.

Noua rezoluție a fost emisă în iunie 2021 și o urmează pe cea de acum patru ani, când, prin eezoluția Consiliului Interguvernamental din WAMU-NET, la a cărei înființare CAS a contribuit, rețeaua a intrat sub patronajul UNESCO.

Ca urmare a rezultatelor obținute de WAMU-NET și de muzeele membre în educarea și conștientizarea publicului internațional privind Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă a Națiunilor Unite, PHI UNESCO a emis, în iunie 2021, o nouă rezoluție prin care a reconfirmat sprijinul acestui for de prestigiu pentru dezvoltarea WAMU-NET, din care face parte și Muzeul Apei Leonida Truță.

Această realizare vine la scurt timp după ce Adunarea Generală a WAMU-NET a ales noul consiliu de administrație al rețelei, un reprezentant al CAS fiind reconfirmat în funcție în acest for.

WAMU-NET numără 60 de muzee ale apei de pe cinci continente, fiecare cu o abordare unică a temei, dar toate cu scopul comun de a îmbunătăți educația și conștientizarea publică, în particular a generației tinere, privind provocările cu care este confruntat în zilele noastre acest element esențial pentru viață, în condițiile împuținării resurselor și a schimbărilor climatice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Zalăuanii, somați să încheie contracte cu Brantner

Articolul următor

Investitorii japonezi din Ardeal, invitați la Bursa de la București

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share