Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

6 milioane de euro pentru dotarea a 100 de maternități. Aparatura nouă ajunge și la Deva

Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Deva, singura cu linie de gardă și cu compartiment de terapie intensivă neonatală din județul Hunedoara, va fi dotată cu aparatură medicală performantă, în valoare totală de 40.800 de euro, care să îi ajute pe medici să intervină rapid în cazurile cu patologii severe și prematuritate. Este vorba despre o donație a organizației Salvați Copiii. Astfel, medicii vor avea la dispoziție un sistem de resuscitare, un incubator Hibrid, o lampă de fototerapie, patru pulsoximetre și 100 de senzori pentru acestea.

Rata mortalității infantile în județul Hunedoara este sensibil mai ridicată decât media pe țară și anume 7,3 la mia de copii născuți vii, față de 5,8.

În cadrul programului național de reducere a mortalității infantile, au fost investiți aproximativ 6 milioane de Euro în dotarea a 100 de maternități, secții de nou-născuți și secții de pediatrie din toate județele țării, cu peste 830 de echipamente medicale, care au ajutat la supraviețuirea a peste 100.000 de copii.

„Echipamentele vor contribui la îmbunătățirea serviciilor medicale oferite de personalul care își desfășoară activitatea în cadrul secției. Din păcate, rata mortalității infantile în județul Hunedoara este mai mare decât media națională, de aceea și noi, administrația județeană, vom depune toate eforturile pentru a asigura servicii medicale de calitate! Spitalul din Deva va avea una dintre cele mai moderne secții de Pediatrie din țară și o maternitate în care se va putea interveni rapid în cazurile cu patologii grave”, a declarat președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Servicii urbanistice și proceduri simplificate la Sibiu. Contract pentru implementarea sistemului GIS

Articolul următor

Gavella Com începe lucrările de reamenajare a Pieței Magnoliei din Oradea

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share