Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Gavella Com începe lucrările de reamenajare a Pieței Magnoliei din Oradea

Miercuri, 14 iulie, a fost predat amplasamentul în vederea începerii lucrărilor de reamenajare a Pieței Magnoliei din cadrul proiectului „Mobilitate policentrică în Municipiul Oradea – coridor Magnolia, Cazaban, Nufărului”, ca urmare a semnării contractului cu firma SC Gavella Com SRL.

Beneficiind de finanțare nerambursabilă, investițiile în regenerare urbană vor oferi orădenilor spații pietonale de calitate, în cartierul în care locuiesc. Prin amenajarea unor centre de cartier, cum va fi Piața Magnoliei, sau cele din Cazaban și Nufărul, care vor debuta în curând, ne propunem să generăm spaţii urbane moderne, care să-i facă pe orădeni să se simtă bine în orașul lor. Reabilitarea bulevardului Nufărul – Cantemir intră în aceeași logică a regenerării urbane de substanță, cu undă verde pentru transportul în comun, carosabil nou, de calitate, iluminat public modern, pistă de biciclete și spații pietonale extinse”, a declarat primarul Florin Birta.

Valoarea totală estimată a contractului a fost de 11.184.594,01 lei fără TVA, iar valoarea câștigătoare a ofertantului este de 10.898.711,98 lei fără TVA.

Termenul pentru execuția lucrărilor este de 18 luni de la emiterea ordinului de începere, iar perioada pentru garanția tehnică a lucrărilor este de 10 ani, de la data procesului verbal de recepție încheiat la terminarea lucrărilor.

În ceea ce privește procedurile de achiziție pentru amenajarea piațetelor de cartier Ioșia și Nufărul, acestea sunt în curs de evaluare, urmând să fie desemnat un câștigător în perioada următoare.

Spațiu urban contemporan

Prin reamenajarea Pieței Magnoliei se are în vedere obținerea unui spațiu urban contemporan, accesibil şi sigur pentru locuitorii orașului. Prin proiect se propune înlocuirea pavajului existent, de tipul dalelor de beton prefabricate, cu piatră cubică naturală, din granit, având dimensiunile 10 x 10 x 10 cm.

Pentru unificarea suprafețelor și mărirea pieței la nivelul percepției, se vor înlocui și trotuarele perimetrale pieței, realizate din asfalt, cu dalaj identic cu cel din interiorul pieței. La final va rezulta o suprafață nouă dalată de aproximativ 4.600 mp.

De reţinut că toţi arborii existenţi vor fi păstraţi, executantul lucrării având obligaţia să-i inventarieze şi să-i protejeze pe durata lucrărilor. De asemenea, în zona centrală a pieţei se vor planta 24 de arbori noi, pe întreaga suprafaţă a pieţei urmând să fie plantaţi în total 105 arbori şi 580 de arbuşti.

În interiorul pieţei se propune amenajarea unui ansamblu având două locuri de joacă cu strat din covor de cauciuc (tartan) de 162 mp şi două locuri cu nisip, precum şi echipamente de joacă.

De asemenea, piaţa va fi dotată cu o fântână arteziană, amplasată în partea dreaptă a pieţei, care va funcţiona cu recircularea apei. De menţionat că sculptura existentă va fi păstrată.

Proiectul „Mobilitate policentrică în Municipiul Oradea – coridor Magnolia, Cazaban, Nufărului” are în vedere amenajarea unor piațete de cartier, după cum urmează: pe suprafața Pieței Magnoliei din Cartierul Rogerius, apoi în zona cuprinsă între Biserica „Sfântul Duh Mângâietorul” – Sala Sporturilor „Antonio Alexe” – Casa Tineretului şi Calea Alexandru Cazaban – cartierul Ioșia și în cartierul Nufărul, în zona McDonald’s.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

6 milioane de euro pentru dotarea a 100 de maternități. Aparatura nouă ajunge și la Deva

Articolul următor

Undă verde pentru hotelul Andreei Esca din centrul Clujului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share