Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Servicii urbanistice și proceduri simplificate la Sibiu. Contract pentru implementarea sistemului GIS

Consiliul Județean Sibiu a semnat contractul de servicii pentru achiziționarea și implementarea sistemului integrat Geographical Information System (GIS), cu firma SC Intergraph Computer Services SRL. Contractul prevede digitalizarea procesului de emitere a documentelor de urbanism, autorizații de construire, eliberare acorduri, precum și pentru gestionarea patrimoniului și a investițiilor.

Valoarea contractului este de 1,7 milioane lei cu TVA. Operatorul economic are la dispoziție 12 luni pentru a implementa sistemul, după care o perioadă de încă 12 luni acesta va oferi mentenanță și asistență tehnică gratuită.

GIS este un sistem de cartografiere și analiză a datelor spațiale care va ajuta mult la optimizarea modului de lucru, prin standardizarea modalității de realizare a documentelor de planificare teritorială și urbanism, respectiv pentru integrarea documentațiilor în platforma Observator Teritorial. Utilizatorii vor avea acces la diferite hărți privind rețelele de utilități deținute de furnizori, care vor fi utilizate în procesul de emitere a documentelor urbanistice.

Sistemul va oferi informații clare referitoare la tipurile de relief, infrastructura de drumuri și construcții, rețele de utilități existente, precum și obiective turistice și de patrimoniu, informații accesibile și utile în dinamica de dezvoltare a județului Sibiu, care vor crea o viziune clară asupra tuturor datelor, oferind astfel servicii administrative de calitate cetățenilor, firmelor și utilizatorilor din administrația locală.

De asemenea, cetățenii vor avea posibilitatea să depună documentele online, direct prin aplicație și să obțină informații despre teritoriu și documentațiile de amenajare a teritoriului și urbanism aprobate într-o anumită zonă.

”După ce la începutul anului Consiliul Județean Sibiu a implementat semnătura electronică printr-o sistem de circulație a documentelor digital, fără a mai fi nevoie ca acestea să fie tipărite pe suport de hârtie, acum facem un nou pas în procesul de digitalizare, prin implementarea aplicației GIS. Această platformă vine atât în sprijinul autorităților locale și județene pentru activitatea de planificare strategică, cât și în beneficiul direct al cetățenilor”, a precizat Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu

Consiliul Județean Sibiu a achiziționat acest sistem cu sprijinul fondurilor europene, în cadrul proiectului ”Inovare prin informatizare la nivelul Consiliului Județean Sibiu”.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

BT: Oamenii se interesează tot mai mult de bankingul la distanță

Articolul următor

6 milioane de euro pentru dotarea a 100 de maternități. Aparatura nouă ajunge și la Deva

Citește și:
Citeste mai mult

2.9 billion people still offline

New data from ITU suggest ‘COVID connectivity boost’ – but world’s poorest being left far behind An estimated…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share