Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fonduri europene atrase de ULBS pentru finanțarea a 75 de noi firme

Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu încheie în această lună unul dintre proiectele sale importante. Este vorba despre un proiect în domeniul competențelor antreprenoriale, finanțat cu fonduri europene, și prin intermediul căruia au fost create 75 de noi întreprinderi și create 200 de locuri de muncă. 

Proiectul a început în anul 2018 și este important nu doar pentru universitatea sibiană, dar și pentru întreaga Regiune de dezvoltare Centru. „Specialiștii din cadrul ULBS, și nu numai, care au lucrat în cadrul acestui proiect, au pregătit în domeniul „Competențe antreprenoriale” câteva sute de persoane aflate în grupul țintă, dintre care 585 au fost certificate ANC”, spune Adrian Pascu, Prorectorul ULBS.

Săptămâna trecută s-a desfășurat online Conferința de închidere a proiectului ”Start-UP Hub: Laboratorul antreprenorilor”. Obiectivul general al proiectului a fost creșterea gradului de ocupare prin crearea și ocuparea a 150 de noi locuri de muncă în urma înființării a 75 de noi întreprinderi cu profil non-agricol în zonele urbane aferente județelor din Regiunea Centru (Sibiu, Brașov, Mureș, Alba, Harghita, Covasna). Co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, cu o valoare totală eligibilă a proiectului de 18.405.808,05 lei, proiectul a fost implementat de Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu în parteneriat cu SC Konfida SRL din București în perioada 15 ianuarie 2018 – 14 iulie 2021.

Potrivit reprezentanților ULBS, deși o perioadă importantă din derularea proiectului s-a suprapus cu criza generată de pandemie, cu efecte puternice asupra firmelor înființate și sprijinite prin proiect, ne bucurăm să împărtășim rezultatele obținute, cu impact important în dezvoltarea antreprenoriatului și a sectorului IMM în Regiunea Centru (mai cu seamă în județul Sibiu) și care se situează peste rezultatele asumate: 585 de persoane (din care aproape jumătate studenți) certificate ANC în domeniul ”Competențe antreprenoriale” (360 asumate prin proiect); 75 de firme create, din care 74 au beneficiat de ajutor de minimis în valoare totală de 10.752.430 lei; 201 locuri de muncă create (150 asumate).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Este gata strategia de dezvoltare urbană a Zalăului

Articolul următor

BT: Oamenii se interesează tot mai mult de bankingul la distanță

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share