Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

PGS Sofa face angajări la noua sa fabrică din Șimleu

Producătorul de mobilier Parisot Green Sofa (PGS) a pornit o campanie de recrutări de personal la capacitatea de producție recent deschisă în județul Sălaj.

După racolările de operatori și magazineri, acum compania se află în căutarea unui inginer de proces pentru punctul său de lucru din Șimleu Silvaniei. Printre locurile de muncă scoase la concurs pentru fabricile PGS Sofa din Bihor și Sălaj s-au numărat, în acest an, personal de producție, asamblare de canapele și mașini cu comandă numerică.

Anul trecut, după instituirea stării de urgență, compania orădeană a trecut o bună parte din personal în șomaj tehnic până în luna mai. Grupul francez Parisot SAS, care controlează PGS Sofa, produce în Sălaj canapele și fotolii în halele părăsite în 2020 de germanii de la Ara Shoes.

Ultima și-a motivat plecarea prin reorganizarea companiei, amplificată de efectele pandemiei. Afacerile producătorului de canapele şi mobilier tapiţat PGS Sofa Oradea au fost, anul trecut, de 280 de milioane de lei, iar profitul s-a triplat, la 10,5 milioane. Compania este controlată de familia Parisot (Franţa), ce deține mai multe fabrici în România, cu peste 1.000 de angajați.

Germanii de la Ara au oprit producția la fabrica de încălțăminte din Șimleu și au redus personalul de la unitatea din Valea lui Mihai (Bihor). Ara se număra printre cei mai mari angajatori din zona Șimleu. Concedierile au fost urmate de încercări de redistribuire a angajaților către alte firme din grup, Lloyd și Legero.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Taximetriștii clujeni se vor pe benzile de bus

Articolul următor

Investiție de 18 milioane de lei, demarată la Făgăraș: complex sportiv cu bazin semiolimpic

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share