Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ghișeul.ro se interconectează cu platformele private de plăți

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) a anunțat că deschide platforma Ghișeul.ro pentru interconectări cu platforme private de plăți și servicii.

„Ghișeul.ro este livrabilul cel mai de succes al ADR. Rezultatele platformei nu se bazează doar pe numărul de utilizatori. Foarte importante sunt și serviciile publice pentru care se pot face plăți fără crearea unui cont. Comparativ cu perioada aprilie-iunie din 2020, am înregistrat în acest an o creștere de 228% a numărului de tranzacții și de 195% a valorii sumelor plătite prin Ghișeul.ro. De aceea, am hotărât să ducem Ghișeul.ro la nivelul următor, permițând interconectarea platformelor private de plăți și servicii cu Ghișeul.ro. Prin diversificarea opțiunilor de plată, aducem Ghișeul.ro tot mai aproape de cetățean”, a transmis Octavian Oprea, președintele ADR.

Pentru ca platformele private de plăți să fie interconectate cu Ghișeul.ro ADR precizează că este absolut necesar ca acestea să respecte standarde stricte de securitate cibernetică și protecție a datelor. Documentele solicitate în procedura de interconectare cu Ghișeul.ro vizează următoarele aspecte:

– audit de securitate al aplicației;

– audit de conformitate cu Directiva NIS (UE) 2016/1148 privind măsuri pentru un nivel comun ridicat de securitate a rețelelor și a sistemelor informatice în Uniune, transpusă în legislația națională prin Legea nr. 362/2018 privind asigurarea unui nivel comun ridicat de securitate a rețelelor și sistemelor informatice;

– audit de conformitate cu prevederile Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.

Precizăm că de la începutul anului 2021 până azi prin ghiseul.ro s-au realizat 1,69 milioane de tranzacții de plăți în valoare de 755,68 milioane lei, iar numărul utilizatorilor activi înregistrați pe platformă este de 1.060.000.

Total
5
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Zalăul a rămas fără apă în conducte. CAS montează rezervoare

Articolul următor

Piața hotelieră își așteaptă revenirea până în 2024

Citește și:
Citeste mai mult

2.9 billion people still offline

New data from ITU suggest ‘COVID connectivity boost’ – but world’s poorest being left far behind An estimated…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
5
Share