Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zalăul a rămas fără apă în conducte. CAS montează rezervoare

Compania de Apă Someș (CAS) s-a văzut nevoită să amplaseze rezervoare de apă în localitățile afectate de o avarie majoră la aducțiunea Vârșolț – Zalău, din zona platformei industriale Hereclean.

Astfel, CAS a dispus întreruperea furnizării apei potabile pentru municipiu și localitățile Hereclean, Badon, Bocșa, Bocșița, Guruslău, Câmpia Sălajului, Panic, Crișeni, Mirșid, Gârceiu, Cristur, Recea Mică, Recea Mare și Vârșolț. “Estimăm reluarea serviciului în condiții normale: sâmbătă, 17 iulie, ora 06:00.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă asigurăm că personalul CAS face eforturi pentru restabilirea alimentării cu apă în cel mai scurt timp. Sucursala CAS, în colaborare cu Primăria Zalău, va amplasa rezervoare având capacitatea de 1.000 l, cu apă potabilă pentru populație, locațiile urmând a fi stabilite și anunțate ulterior. Rugăm populația care va apela la aceste recipiente să păstreze distanța socială”, a transmis conducerea CAS.

Ca urmare a avariei majore care afectează Zalăul și câteva localitățile învecinate, CAS a amplasat rezervoare de apă cu capacitate de câte 1 mc în 42 de puncte, urmând ca reumplerea acestora să se realizeze periodic. CAS derulează un mare proiect regional, pe fonduri europene, de 355 de milioane de euro, fără taxa pe valoarea adăugată, și a solicitat de curând majorarea tarifelor.

Obiectivul proiectului vizează îmbunătățirea infrastructurii de apă și apă uzată din Cluj și Sălaj prin extinderea și dezvoltarea serviciului de alimentare cu apă potabilă, controlată microbiologic, în localități cu peste 50 de locuitori și asigurarea colectării și epurării apelor uzate pentru conformarea cu cerințele directivelor europene privind calitatea apei destinate consumului uman și epurarea apelor uzate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Transylvania College își face școală hibrid

Articolul următor

Ghișeul.ro se interconectează cu platformele private de plăți

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share