Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tenaris îi va ghida în carieră pe elevii din Sălaj

1.200 de elevi din județ sunt consiliaţi şi îndrumaţi în alegerea unei cariere, în cadrul unui program derulat de compania TenarisSilcotub, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educațională (CJRAE) şi Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj.

“Profesioniştii viitorului” este iniţiat şi finanţat de TenarisSilcotub, fiind o variantă actualizată a programului de consiliere în carieră derulat în ultimii patru ani. Sunt implicate 91 de clase a VII-a din 61 de unităţi de învăţământ, cu 1.264 elevi înscrişi, alături de 33 de consilieri şcolari. În prima etapă se oferă consiliere colectivă tuturor elevilor din judeţ.

Urmează o testare ce oferă informaţii cu privire la abilităţile cognitive și trăsăturile de personalitate ale elevilor și le definește profilul vocaţional. O nouă rundă de consiliere colectivă îi îndrumă pe elevi să ia o decizie eficientă de carieră, după care aceștia completează un chestionar privind opţiunile şcolare şi profesionale.

Sunt incluse toate şcolile din judeţ care au un consilier şcolar şi vor primi consiliere vocaţională toţi elevii interesaţi, în special cei cu profile sau competenţe tehnice, cărora le este recomandat să urmeze o carieră de tehnician sau de inginer. Proiectul a fost creat inițial pentru comunitatea din Zalău şi extins la nivelul întregului județ. Edițiile precedente au relevat date concrete despre dorințele elevilor din Sălaj cu privire la traseul educațional pe care și-l doresc în viitor.

62% doresc să urmeze, ca primă opțiune, un liceu cu profil teoretic, iar 12%, o filieră tehnologică. În alegerea liceului, familia joacă un rol important (57% dintre elevii chestionați), dar se observă creșterea importanței acordate aptitudinilor și dorințelor elevilor, precum și a influenței consilierilor școlari.

“Acest proiect de consiliere vocațională este menit să fie o busolă utilă elevului în drumul său spre a-și atinge potențialul maxim și a urma meseria care i se potrivește cel mai bine din punctul de vedere al competențelor, valorilor proprii, dar nu în ultimul rând, al posibilităților reale de angajare după absolvire”, precizează Codruţa Hodrea, manager relaţii cu comunitatea al TenarisSilcotub.

Cea mai mare a programului s-a derulat în mediul online, întreaga procedură fiind digitalizată, iar acesta se va finaliza în decembrie. Bugetul este de 270.000 de lei, 80% fiind finanțat de TenarisSilcotub iar diferenţa, de CJ. Tenaris este lider global în producția și furnizarea de produse tubulare și servicii pentru industria energetică. În România are 1.600 de angajați în uzinele din Zalău, Călărași și Câmpina.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ghenie are două lucrări în topul licitațiilor de artă din România

Articolul următor

Rețelele de apă și canal din Cluj-Napoca, extinse cu 14 milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share