Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Se reia asfaltarea “de după Kiat” pe șoseaua spre Drumul Bistriței

Autorizația de construire pentru continuarea și finalizarea lucrărilor de modernizare a Drumului Județean 109A Chinteni – Panticeu – Recea Cristur – Dealul Jurcii a fost semnată de către Consiliul Județean (CJ) Cluj.

Sectorul vizat de reabilitare, de 38 km, începe în Chinteni, traversează Deușu, Băbuțiu, Șoimeni, Panticeu, Recea Cristur, respectiv Căprioara și se termină la intersecția cu DJ 108B. „Vestea bună e că, după problemele cauzate de vechiul constructor, vom relua lucrările de modernizare cu fonduri europene a acestui drum județean ce deservește partea nordică a Zonei Metropolitane Cluj, un areal intens circulat.

Totodată, el face legătura și cu Drumul Bistriței, un alt proiect major de infrastructură derulat pe fonduri europene de CJ, astfel încât de pe urma acestei investiții va avea de câștigat o zonă mult mai extinsă”, spune Alin Tișe, șeful CJ. Lucrările rămase de executat în vederea finalizării modernizării, în profunzime, a acestui drum vizează lărgirea părții carosabile până la 6 m, cu o structură rutieră solidă.

Pentru scurgerea apelor pluviale și de suprafață vor fi realizate noi șanțuri și rigole, se vor construi de la zero sau reabilita 80 de poduri și podețe. La finalizarea lucrărilor va fi refăcută integral semnalizarea rutieră verticală și orizontală. Durata noului contract de execuție a lucrărilor de reabilitare și modernizare va fi de 16 luni de la data atribuirii. Valoarea investiției este de 57 de milioane de lei.

Înțelegerea contractuală inițială dintre CJ și vechiul constructor, asocierea condusă de Kiat Group Construct, a fost reziliată în 2019 ca urmare a neîndeplinirii de către societate a obligațiilor contractuale asumate. În aceste condiții, pentru asigurarea unei circulații normale, în condiții de siguranță, CJ a demarat în ultimii doi ani lucrări de întreținere cu asfaltare, pe anumite sectoare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Strategia UE: Trei miliarde de copaci potriviți se vor planta la locul potrivit în scopul potrivit

Articolul următor

Wizz va închiria aeronave pentru a face față cererii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share