Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitățile timișorene vor relua cursurile cu prezența fizică a studenților în sălile de studiu

Studiul ”live” cu studenții în laboratoare și sălile de curs sau seminarii este opțiunea luată de universitățile din Timișoara. Atât Universitatea Politehnica, dar și Universitatea de Vest au anunțat că noul an universitar se va relua cu prezența fizică a studenților.

Chiar dacă este pregătită pentru cursuri online, la Universitatea Politehnica Timișoara se dorește ca predarea să se facă la sală, prin prezența fizică la sală.

Spațiile de studiu au fost reamenajate, în prezent UPT oferă 5000 de locuri la cursuri.

Ne dorim să le oferim din nou tinerilor, viața de student de care au fost privați pe durata pandemiei și să aducem la normalitate viața universitară. În acest sens, am început lucrări ample de renovare și reamenajare a spațiilor de studiu, a locurilor de cazare, Politehnica oferind în prezent 5000 de locuri, o valoare care acoperă întregul necesar pentru studenții noștri. Practic, ne mândrim cu faptul că suntem o universitate care asigură locuri de cazare tuturor studenților săi”, a declarat rectorul Universității Politehnica Timișoara, Florin Drăgan.

Și cadrele didactice se pregătesc pentru a relua viața universitară în condiții normale, cu studenți prezenți fizic în amfiteatre și săli de cursuri, considerând că este extrem de importantă interacțiunea directă cu studenții, cărora doresc să le asigure cele mai bune condiții de pregătire academică. Totodată, experiența predării în format online din ultimul an și mijloacele tehnice în care Universitatea Politehnica a investit și excelează în acest moment va asigura o calitate superioară a predării cursurilor într-un mod inovativ.

Laboratoarele sunt și acestea într-o continuă evoluție înspre nou și modern. În fiecare facultate au fost amenajate laboratoare de ultimă generație, complet dotate, în care studenții interacționează cu echipamente menite să le asigure și o pregătire practică temeinică. Parteneriatele cu mediul economic au devenit tot mai strânse în ultimii ani, astfel că li se oferă studenților în continuare posibilitatea de a beneficia de stagii de practică și joburi în marile companii din Vest, chiar din primii ani de studenție.

Totodată, Biblioteca Universității Politehnica Timișoara a fost dotată și anul acesta cu resurse noi de studiu, volume noi din toate domeniile, dar și calculatoare performante pentru studenți.

Bazele sportive (cu bazine de înot, terenuri de fotbal, tenis, handbal, baschet, săli de sport, pistă de atletism etc.) vor fi pregătite pe toată durata verii pentru a oferi studenților posibilitatea practicării oricărui sport de masă sau de performanță.

Lucrări intense au loc și la cantina studențească, aceasta fiind într-un permanent proces de igienizare, fiind pregătită pentru a oferi zilnic masa de prânz miilor de studenți UPT.

De asemenea, Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) își propune ca în anul universitar următor, 2021 – 2022, să reia în totalitate activitățile cu studenţii ”live”, în spațiile universitare, la toate nivelele de studii, pentru activităţile didactice teoretice şi practice, ca și pentru evenimentele alternative şi toate celelalte programe desfășurate în spațiile UVT.

În acest sens, UVT a decis să pregătească organizarea tuturor activităților didactice aferente anului universitar 2021-2022 cu prezență fizică, în spațiile de învățământ ale instituției. În situația în care legislația în vigoare la momentul respectiv va presupune alt mod de desfășurare a procesului educațional, decizia va fi adaptată în consecință.

Comunitatea UVT s-a remarcat prin ponderea foarte ridicată a personalului vaccinat, acum peste 75%.

„Ne dorim cu toții să revenim în amfiteatre, în săli de seminare și laboratoare, în spațiile de evenimente, pentru că doar acolo este posibilă interacțiunea nemediată și implicarea studenților și mentorilor lor într-o comunicare directă, atât de necesară educației din universitate. Din septembrie, revenim cu totul la formatul clasic în care funcționează cele 11 facultăți ale UVT.”, a spus rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Total
14
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Școala duală profesională își confirmă succesul la Timișoara și oferă 72 de noi locuri la înscriere pentru noul an de studiu, în parteneriat cu marile firme din oraș

Articolul următor

Dezvoltarea urbană a Sibiului pentru următorii 9 ani: Primăria se consultă cu locuitorii orașului și cu mediul de afaceri

Citește și:
Citeste mai mult

Se vinde CET Arad

Termocentrala arădeană este în insolvență și cel mai probabil va ajunge în posesia celor de la AOT Energy,…
Citeste mai mult

Podul din Turda peste Arieș, finalizat

Săptămâna viitoare va fi dat în folosință podul de peste râul Arieș din Turda, lucrare așteptată de locuitori.…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
14
Share