Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Utilizarea Inteligenței Artificiale în administrațiile din România, în consultare publică

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR), alături de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN), a demarat prima etapă a procesului de consultare publică în proiectul „Cadru strategic pentru adoptarea și utilizarea de tehnologii inovative în administrația publică 2021-2027 – soluții pentru eficientizarea activității”.

„Inteligența Artificială are capacitatea de a revoluționa activitatea administrației publice. Datorită AI, vom putea beneficia de servicii publice mai bune, de sisteme de transport mai sigure, de produse și servicii personalizate, mai ieftine și mai durabile. De asemenea, AI va duce la apariția unor noi profesii, pe măsură ce industriile bazate pe aceste tehnologii se dezvoltă.

Obiectivul nostru concret este asigurarea unor servicii digitale de calitate pentru cetățeni și companii. Avem nevoie de o cooperare solidă cu toți stakeholderii, pentru că transformarea digitală a sectorului public se realizează cu aceleași tehnologii din mediul de business.

Strategia națională în AI trebuie să fie asumată de toți actorii relevanți din domeniu și să reflecte pe deplin perspectivele și nevoile de dezvoltare, sens în care lansăm astăzi prima etapă a consultării publice. ADR va rămâne un partener activ, deschis discuțiilor, pentru armonizarea punctelor de vedere ale organizațiilor și coagularea inițiativelor în domeniul AI”, spune Octavian Oprea, președintele Autorității pentru Digitalizarea României.

ADR și UTCN invită toate parțile interesate să contribuie cu experiențe relevante și informații actualizate despre utilizarea AI în România – atât în mediul academic, cât și în mediul de afaceri și cel asociativ.

Chestionarul de consultare privind dezvoltarea și implementarea AI în România este disponibil în perioada 14 iulie – 14 septembrie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Dezvoltarea urbană a Sibiului pentru următorii 9 ani: Primăria se consultă cu locuitorii orașului și cu mediul de afaceri

Articolul următor

Ministrul Culturii: Dosarul Roşia Montană va fi discutat la UNESCO în 25 iulie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share