Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ministrul Proiectelor Europene vrea dezvoltarea producției de micro-electronice la Timișoara

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a declarat vineri la Timișoara că România trebuie să devină parte a efortului european din domeniul producției de piese micro-electronice, care va afecta industria în anii următori, iar orașul de pe Bega va avea o contribuție extrem de importantă, având în vedere dezvoltarea industriei automotive din această parte a României.

”Am așteptări mari de la industria din zona asta de subansamble pentru mașini, sunt diverse proiecte în care și România va intra pentru producția de micro-electronice, și chiar vreau să fim parte din această revoluție a Uniunii Europene, pe zona de micro-electronică”, a declarat Ghinea.

El a insistat și pe dezvoltarea infrastructurii pentru transportul rutier alternativ, electric. Conform oficialului, în programul Național de Redresare și Reziliență – PNRR vor fi fonduri importante pentru acest sector.

”Vă îndemn să acordați atenție și infrastructurii pentru mașinile electrice, începe și în România să crească vânzarea de mașini electrice, și pregătim prin PNRR infrastructura necesară, vorbim de 20.000 de stații de încărcare la nivel național, un buget de 180 de milioane de euro”, a mai declarat Ghinea.

”Transportul electric este viitorul, că vorbim de tramvaie, de căi ferate, de mașini electrice, PNRR are investiții semnificative în toate aceste direcții și m–aș bucura ca Timișoara, care pe vremuri a fost unul dintre printre primele orașe din Europa care a mers pe această direcție, să fie printre primele orașe din România care să aibă cea mai mare parte a transportului verde“, a declarat ministrul Cristian Ghinea.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Baia Mare vrea ștrand de 50 de milioane de euro

Articolul următor

Ultimul strat de asfalt pe Autostrada Sebeș – Turda

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share