Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CNAIR vrea 130 de milioane de lei, bani europeni, pentru studiul de fezabilitate al drumului de viteză Craiova – Lugoj

Compania Națională de Administrare A Infrastructurii Rutiere va elabora cu bani europeni studiul de fezabilitate a viitorului drum de viteză dintre Craiova și Lugoj. Durata proiectului va fi de 27 de luni, iar suma alocată de 130 de milioane de lei, fiind cel mai scump studiu de fezabilitate realizat de CNAIR

CNAIR a anunțat că, în calitate de solicitant, a elaborat și depus în data de 16 iulie, aplicația de finanțare pentru proiectul Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru “Drum de mare viteza Craiova-Drobeta Turnu Severin-Lugoj” în vederea obținerii de finanțare nerambursabilă alocată prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 1 – Îmbunătățirea mobilității prin dezvoltarea rețelei TEN-T si a metroului.

 Valoarea totală a proiectului este de 130.220.945,91 lei și va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 85% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regionala – 93.295.889,70 lei, 15% contribuția proprie 16,463,980.54 lei, restul de 20.461.075,67 lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

Licitația pentru studiul de fezabilitate necesar construirii drumului de mare viteză Craiova-Lugoj a fost publicată pe 1 iunie în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Aceasta avea termenul limită pentru depunerea ofertelor 12 iulie 2021, însă între timp procedura a fost suspendată.

Inițial, pe ruta dintre Lugoj și Craiova a fost gândită autostrada A6, cea din care chiar există o porțiune de 11 kilometri, care face legîtura între A1 și centura de ocolire a Lugojului. Proiectul a fost ulterior abandonat.

Total
1
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

La Timișoara vor începe lucrările la un nou subpasaj și un pod peste Bega, în valoare de aproape 50 de milioane de euro

Articolul următor

Sibiul candidează pentru a face parte din Rețeaua orașelor creative a UNESCO

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Total
1
Share