Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bugetarea participativă în Alba Iulia: 1 milion de lei pentru proiectele locuitorilor orașului

Primăria Alba Iulia alocă 1.000.000 de lei din bugetul local pentru proiecte propuse de cetățenii orașului în cadrul programului „bugetare participativă”.

Programul se află la a doua ediție în Alba Iulia, însă urmează să fie votat de consilierii locali în ședinta din data de 29 iulie.

La prima ediție a bugetării participative au fost depuse 32 de proiecte, dintre care 18 au fost declarate eligible prin votul cetățenilor. Dintre cele 18, cinci proiecte sunt în diferite stadii de implementare la nivelul municipiului, amintește alba24.ro.

Precizăm că proiectele pot fi depuse de cetățenii orașului Alba Iulia sau de persoanele juridice care activează în localitate.

Propunerile pot fi din domenii diverse: Amenajare de spații publice; Oraș digital; Spații verzi; Educație și cultură; Alei, trotuare. zone pietonale; Mobilitate, accesibilitate, siguranța circulației; Sport, sănătate; Turism; Social sau Mediu.

Depunerea proiectelor ar avea loc în perioada 1 – 30 septembrie 2021, după care în luna octombrie acestea ar urma să fie evaluate, iar din 1 noiembrie până în 14 decembrie 2021 – votate de către cetățeni.

Total
30
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Prin E-MOB, ADR Centru caută soluții pentru dezvoltarea mobilității electrice în transportul public

Articolul următor

Programul de economie socială repornește în Ardeal

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Total
30
Share