Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitatea Tehnică va stimula antreprenoriatul și inovația

Instituția de învățământ superior din Cluj-Napoca este partener într-un proiect internațional pentru stimularea inovației și antreprenoriatului.

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) este implicată în proiectul Innovative European University of Technology (Inno-EUt+), inițiativă a European Institute of Innovation and Technology (EIT), proiect care se numără printre cele 23 câștigătoare la nivel european, în urma apelului lansat anul trecut. Cu o finanțare de 400 000 de euro, acesta își propune să îmbunătățească inovarea și capacitatea antreprenorială a instituțiilor de învățământ superior, membre ale alianței Universitatea Europeană de Tehnologie (EUt+).

Proiectul este coordonat de Universitatea de Tehnologie din Cipru. Acesta implică UTCN, Universitatea Tehnică din Riga (Letonia), Universitatea Tehnică din Sofia (Bulgaria), Universitatea Tehnologică din Dublin (Irlanda), Universitatea de Tehnologică din Troyes (Franța), Universitatea Politehnică din Cartagena, alături de alte organizațiile Water Alliance și Chrysalis LEAP. Proiectul se va desfășura până la sfârșitul anului, cu posibilitatea prelungirii pentru alte 18 luni.

Acțiunile mari se concentrează pe integrarea instituțională și infrastructurală în vederea alinierii strategiei de cercetare și inovare, dezvoltarea capitalului uman, îmbunătățirea curriculei antreprenoriale și a capacității organizaționale, instruirea personalului academic și nonacademic pentru acțiuni antreprenoriale, dezvoltarea unei metodologii solide ca instrument în evaluarea activității legată de antreprenoriat în toate campusurile EUt+.

Proiectul a fost selectat în urma apelului pilot din martie 2020, când 750 de parteneri, printre care 319 universități, au depus 64 de cereri. După o evaluare riguroasă, au fost selectate 23 de cereri care vor primi finanțare totală de până la 27.5 milioane de euro de la Institutul European de Inovare și Tehnologie.

Inițiativa face parte din Strategia EIT 2021 – 2027 care își propune să încurajeze instituțiile de învățământ superior să-și evalueze propriile practici și să dezvolte acțiuni concrete pentru a spori impactul asupra ecosistemelor lor, prin dezvoltarea capacității de a inova și de a preda inovarea și antreprenoriatul.

Alături de celelalte universități din cadrul consorțiului EUt+, UTCN derulează și alte proiecte în vederea integrării activităților educaționale și de cercetare, crearea de oportunități pentru personalul și studenții din toate campusurile alianței, în condiții de incluziune, multilingvism și multiculturalitate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sprijin de 150.000 euro pentru transformarea industriei Europei prin programul SME Transform

Articolul următor

A fost semnat contractul pentru Studiul de fezabilitate pentru Varianta Ocolitoare Sibiu Sud

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share