Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sprijin de 150.000 euro pentru transformarea industriei Europei prin programul SME Transform

EIT Manufacturing, parte a rețelei Institutului European pentru Inovare și Tehnologie și partener al Iceberg Consulting SRL, lansează un pachet de sprijin financiar pentru transformarea digitală a companiilor europene cu mai puțin de 250 de angajați și cifră de afaceri sub 50 milioane de euro, care urmăresc să își digitalizeze procesele de producție din cadrul firmei. Inițiativa, sub denumirea SME Transform, are rolul de a veni în ajutorul firmelor care se confruntă cu una sau mai multe dintre următoarele probleme:

 • Lipsa expertizei;
 • Lipsa resurselor interne;
 • Lipsa unei rețele de furnizori de tehnologie;
 • Resurse financiare limitate;
 • Nu știu cum și de unde să înceapă.

Proiectele eligibile pentru finanțare trebuie să vizeze linii sau sisteme de producție care trebuie și pot fi îmbunătățite prin tehnologia digitală. În funcție de nevoi și tipul de proiect propus, solicitanții pot beneficia de un pachet de servicii și, opțional, de un pachet financiar parțial rambursabil. Pachetul de asistență financiară pentru digitalizare are o valoare maximă de 150.000 euro și poate fi folosit pentru:

 • Sprijin în timpul conceptualizării proiectului și pe perioada implementării;
 • Atragerea unor furnizori de tehnologie potriviți afacerii;
 • Facilitarea generală a proiectului;
 • Acces la rețeaua europeană de clienți, parteneri și instituții din UE;
 • Brand awareness și vizibilitate în piață.

Firmele interesate își pot înscrie ideea pe website-ul oficial al apelului până la data 30 septembrie 2021: http://businesscreation.eitmanufacturing.eu/transform/. Etapele care trebuie parcurse pentru a beneficia de această oportunitate sunt:

 • Project Description;
 • Transformation Project Breakdown;
 • Pre Study agreement.

Companiile care doresc să afle mai multe informații despre aceaată oportunitate sunt invitate să participe la webinarul organizat de EIT Manufacturing în data de 27 iulie 2021 pentru a detalia apelul SME Transform. Înscrierile la webinar se pot face accesând adresa https://bit.ly/3ixCwAw.

EIT Manufacturing este un parteneriat format din 50 de organizații din 17 țări, active în educație, industrie și cercetare, printre care Volkswagen, Volvo, Siemens, Whirlpool Europe, TU Wien, Tecnalia, RISE, INESCTEC și alții. Acest parteneriat este susținut și finanțat de Institutul European de Inovare și Tehnologie EIT, un organism al UE înființat pentru a suține inovatorii Europei în transformarea celor mai bune idei în produse, servicii și locuri de muncă.

Din iunie 2020, EIT Manufacturing este gestionat în România de Iceberg Consulting SRL, în consorțiu cu Universitatea Transilvania din Brașov.

 

 

 

 

 

 

Contact:

Raluca Lucăț

raluca.lucat@iceberg.plus | 0736 354 425

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Floreștiul implementează aplicația Furban

Articolul următor

Universitatea Tehnică va stimula antreprenoriatul și inovația

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, anunță că Gaël Hili a fost numit Președinte și CEO de către Consiliul de Administrație începând cu 1 octombrie 2024. Hili se va alătura echipei de management din cadrul grupului Syngenta și își va desfășura activitatea în Tel Aviv.
Citeste mai mult

Președinte nou la ADAMA: Gaël Hili

ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, a anunțat că Gaël Hili este numit de…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share