Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Floreștiul implementează aplicația Furban

Comuna cu cei mai mulți locuitori din România va promova urbanismul participativ prin intermediul unei aplicații informatice.

Comunitatea va fi stimulată să participe la modernizarea și conturarea aspectului zonei centrale din Florești, în ideea de a revitaliza centrul vechi, în cadrul unui proiect pilot la nivel național, de urbanism participativ. În proiect va fi utilizată o inovație tehnologică, aplicația celor de Furban, cu ajutorul căreia locuitorii vor putea să facă propuneri reale pentru zona studiată.

Zona asupra căreia se va lucra în această primă etapă este cea a centrului vechi al Floreștiului, dintre străzile Andrei Muresanu și Gheorghe Doja care, în acest moment este una cu o degradare accentuată. Participanții din public vor primi o tabletă în care va fi încărcată randarea cu propunerea de modernizare a zonei și vor avea posibilitatea să facă propuneri concrete.

Aplicația va fi disponibilă până la sfârșitul verii pentru ca un număr cât mai mare de persoane să poată să vină cu propuneri. La sfârșitul acestui proiect primăria va avea o propunere completă de modernizare și regenerare a acestei zone. Proiectul este susținut în parteneriat cu Zona Metropolitană Cluj, Centrul de Inovare și Imaginație Civică, Primăria Cluj-Napoca și Banca Mondială.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Monedele digitale devin în România instrumente de plată fără numerar

Articolul următor

Sprijin de 150.000 euro pentru transformarea industriei Europei prin programul SME Transform

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share