Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Monedele digitale devin în România instrumente de plată fără numerar

Președintele României a promulgat ieri, 21.07.2021, Legea nr. 207/2021 prin intermediul căreia monedele digitale sunt considerate instrumente financiare fără numerar.

Reglementarea are ca scop incriminarea săvârșirii infracțiunilor privind frauda informatică, realizarea operațiunilor ilegale cu instrumente de plată fără numerar, punerea în circulație sau dobândirea de valori falsificate fără numerar atunci când acestea sunt realizate in legătură sau utilizând monede digitale (Bitcoin, Ether, etc.).

Potrivit noilor dispoziții legale, monedele virtuale sunt definite ca fiind „o reprezentare digitală a valorii care nu este emisă sau garantată de o bancă centrală sau de o autoritate publică, nu este în mod obligatoriu legată de o monedă instituită legal şi nu deţine statutul legal de monedă sau de bani, dar este acceptată de către persoane fizice sau juridice ca mijloc de schimb şi poate fi transferată, stocată şi tranzacționată electronic.”

Pe lângă noutatea definiției oferite monedelor digitale, prin noua reglementare sunt incriminate și activitățile de acceptare, deținerea în verdea utilizării, sau dobândirea, indiferent de modalitate, respectiv: însușire, cumpărare, vânzare, transfer, import, export, a cryptomonedelor obținute prin săvârșirea infracțiunilor de furt, furt calificat, tâlhărie, tâlhărie calificată, piraterie, tâlhăria sau pirateria urmată de moartea victimei, abuzul de încredere, abuzul de încredere prin fraudarea creditorilor, însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, înșelăciune și delapidare.

Sergiu Vasilescu, Managing Partner VD LAW GROUP

VD Law Group împreună cu JASILL Accounting & Business oferă servicii integrate de audit, tax legal și contabilitate în arii de practică complexe precum: real estate, tehnologii emergente (blockchain & cryptocurrency), rideshering, gambling, pharma, piețe de capital și soluționarea disputelor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Examenul la medicină a monopolizat marile sălile de sport ale Clujului

Articolul următor

Floreștiul implementează aplicația Furban

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share