Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BT Capital Partners intermediază obligațiunile ZebraPay

Societatea de brokeraj BT Capital Partners a facilitat listarea la Bursa de Valori București (BVB) a obligațiunilor de 3 milioane de euro emise de ZebraPay, lider local al pieței de automate de plăți.

Plasamentul privat și listarea obligațiunilor au fost realizate cu sprijinul BTCP, divizia de investment banking și piețe de capital a grupului financiar Banca Transilvania. „Misiunea BTCP de a contribui la dezvoltarea mediului de afaceri local, pieței de capital și de a oferi investitorilor șansa să participe la oportunități unice de investiții continuă prin adăugarea unui nou sector pe piața de capital.

Diversificarea sectoarelor de activitate a companiilor care își îndreaptă atenția spre finanțări alternative prin intermediul BVB va asigura o plajă tot mai largă de oportunități de investiții, iar domeniul fintech atrage tot mai mult interes din partea investitorilor”, a menționat Daniela Secară, director general al companiei clujene de brokeraj.

Obligațiunile companiei se tranzacționează pe sistemul multilateral de tranzacționare al BVB. Listarea vine după ce compania a derulat un plasament privat de obligațiuni prin care a atras de la investitorii din piața de capital fondurile necesare dezvoltării rețelei de stații de plată la nivel național și internațional și diversificării serviciilor.

„De la începutul anului am continuat să finanțăm economia, iar emisiunile de obligațiuni și titluri de stat au fost unele dintre instrumentele cele mai des folosite pentru acest lucru. Valoarea tuturor emisiunilor de obligațiuni corporative și a titlurilor de stat listate de la începutul anului depășește un miliard de euro, fonduri care susțin dezvoltarea economiei”, a declarat Radu Hanga, președintele BVB.

„Pentru SelfPay, emisiunea de obligațiuni și listarea acestora pe piața de capital înseamnă nu doar finanțare pentru planurile de extindere locale și internaționale, ci și un imens capital de încredere din partea investitorilor. Înseamnă intrarea în liga mare a afacerilor cu ADN 100% românesc”, a spus Adrian Badea, directorul general al SelfPay.

Plasamentul privat pentru obligațiunile SelfPay a avut loc în iunie. Compania a emis 30.000 de obligațiuni, cu o valoare nominală de 100 euro și o dobândă de 5,5%, cu scadența în 2026. Au subscris 99 de investitori, iar subscrierea minimă a unui investitor a fost de 200 de obligațiuni, respectiv 20.000 de euro.

Planul de afaceri al ZebraPay include dezvoltarea rețelei de stații de plată la 19.000 în 2026, la nivel național și internațional. Fondurile atrase prin plasamentul privat de obligațiuni vor susține planurile de creștere ale echipei SelfPay. Stațiile oferă posibilitatea de a plăti 200 de servicii (facturi la utilități, televiziune, internet, telefonie, taxe și impozite) cu numerar sau electronic.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

PAIH and ABSL Poland will jointly attract foreign investors

Articolul următor

Liber pentru primul McDonald’s de Sălaj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share