Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parteneriat internațional la Sibiu pentru realizarea programului Anii Drumeției

În cadrul Programului „Anii Drumeției” Consiliul Județean Sibiu și Asociația Județeană de Turism Sibiu au încheiat un acord de parteneriat cu Fauna & Flora International și Humane Society International Romania.

Obiectul acordului îl constituie colaborarea pentru implementarea Programului „Anii Drumeției” 2021 – 2022 și asigurarea de cunoștințe de specialitate în legătură cu biodiversitatea și conservarea naturii, în sprijinul derulării activităților de dezvoltare și promovare a ecoturismului, respectiv de gestionare a amenințărilor, dar și oportunităților legate și protejarea biodiversității și comunităților locale, precum și sprijin în identificarea de noi factori de interes relevanți în domeniu.

Cele două entități vor oferi consultanță specializată echipei de implementare „Anii Drumeției” în ceea ce privește biodiversitatea din județul Sibiu, identificarea punctelor de atracție naturală și a traseelor favorabile observării florei și a faunei, cu scopul de a valorifica, de a ocroti și de a promova patrimoniul natural al județului. Informațiile vor fi transpuse pe site-ul și aplicația mobilă ce urmează a fi lansate, pentru a facilita experiența turistică, în acord cu principiile ecoturismului, și pentru a spori gradul de siguranță.

Colaborarea va facilita planificarea și organizarea de campanii educative dedicate liceenilor, școlarilor și pre-școlarilor, cu focus pe promovarea principiilor ecoturismului, a patrimoniului natural dar și a culturii drumeției. Este vorba aici de ateliere în aer liber, recunoaștere practică pe teren, drumeții și activități sportive.

De asemenea, panourile informative ce urmează a fi amplasate pe traseele de drumeție vor conține sfaturi pentru un comportament responsabil în natură, gestionarea întâlnirilor cu animale sălbatice și câini de la stână, curatoriate de membrii FFI și HSI. În cadrul colaborării va fi creată și o bază de date a tuturor punctelor unde sunt localizate stâne, cu scopul de a notifica turiștii de amplasarea lor, prin intermediul aplicației mobile.

„Parte dintre obiectivele asumate prin Program este și conlucrarea cu factori de interes din domeniul protecției naturii, care au mai dezvoltat inițiative ale căror scopuri converg cu Programul Anii Drumeției. Fauna & Flora International și Humane Society International reprezintă organizații internaționale active în România în domeniul conservării naturii și promovării unei relații armonioase între om/comunități locale pe de o parte și natură/faună sălbatică pe de altă parte”, explică Daniela Cîmpean, Președinta Consiliului Județean Sibiu.

Fauna & Flora International (FFI) este una dintre cele mai vechi organizații din domeniul conservării biodiversității la nivel mondial și are la activ peste 10 ani de activitate în România. La rândul său, Humane Society International (HSI) este o organizație internațională pentru protecția animalelor, reprezentând divizia internațională a Humane Society of the United States.

Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu și derulat în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Discriminarea elevilor din sistemul privat în acordarea burselor de performanță: INACO a sesizat Avocatul Poporului

Articolul următor

Produs de Cluj, ales ca partener de ZalăuFest

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share