Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Complexul Durgău va efectua tratamente balneare

Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie a analizat apele din Lacul Rotund și Lacul Ocnei, avizând indicațiile terapeutice pentru cura externă.

Conform buletinelor de analize realizate de Sectorul Cercetare Factori Terapeutici Naturali din cadrul institutului, acestea sunt indicate în afecțiuni reumatismale degenerative și abarticulare, afecțiuni posttraumatice ale aparatului locomotor și afecțiuni neurologice cronice periferice. Curele balneare sunt catalogate de institut ca fiind profilactice, terapeutice și de recuperare medicală.

Sezonul la Ștrandul Durgău, din complexul Salina Turda, a fost redeschis. Băile Sărate Turda au apărut din existența masivului de sare și exploatarea acestei bogății de-a lungul mai multor secole, într-o microdepresiune salină. Cel mai mare interes îl prezintă Lacul Roman, pe care a fost amenajat ștrandul, lacul Tarzan, salba de lacuri de pe Valea Sărată, în zona Durgău.

Un factor terapeutic deosebit al zonei este șlicul mineralizat, nămol de turbă de sub stratul de aluviuni, utilizat în scopuri terapeutice sub formă de puncții, urmate de helioterapie, într-un mod neorganizat, sau ca împachetări, în cadrul bazei de tratament. Cel mai frecventat loc de agrement este Ștrandul Durgău, care atrage în sezonul estival un mare număr de localnici, dar și din Cluj-Napoca și Câmpia Turzii.

În 1953, lacul a fost betonat și compartimentat în patru zone de adâncime. Complexul balnear funcționează tot timpul anului. Acesta cuprinde un hotel și o bază de tratament balnear. Aici au fost amenajate locuri cu nisip pentru plajă, pontoane din lemn, dușuri și un bar cu terasă. Zona e cunoscută ca microstațiune balneară din 1837, primele amenajări fiind realizate în perioada interbelică.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
„Această prioritate absolută a forului administrativ județean avansează în ritm susținut, dorința noastră fiind aceea de a demara, într-un timp cât mai scurt, licitația de execuție a lucrărilor la SPMC.

Planho are undă verde la proiectarea Spitalului Pediatric Monobloc

Articolul următor

ATP Bus e-UpCity, primul autobuz electric românesc, a ajuns pentru testare la Târgu Mureș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share