Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Planho are undă verde la proiectarea Spitalului Pediatric Monobloc

Contractul de proiectare a primei unități medicale publice din zona Transilvaniei cu servicii medicale integrate în domeniul pediatriei, Spitalul Pediatric Monobloc (SPM), a fost parafat de forul județean pentru 6 milioane de euro.

Valoarea contractului de proiectare, în urma derulării etapei de negociere, este de 30,5 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată. Durata de implementare este de 11 luni, la care se mai adaugă alte 49 de luni aferente etapei de asistență tehnică pe parcursul derulării execuției lucrărilor.

„E un nou pas înainte în procesul de construire a acestui spital ultramodern pe care ni-l dorim a fi un model de bună practică în domeniul  infrastructurii medicale mari, un act exemplar în procesul de modernizare a sistemului public autohton de sănătate. Vom face tot ceea ce ține de noi pentru ca edificarea spitalului să se realizeze într-un timp cât mai scurt, în beneficiul copiilor, al cadrelor medicale și al întregii comunități clujene”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Biroul de arhitectură care va proiecta viitorul SPM – asocierea Planho Consultores, Professional Limited Company, 4B Consultanță Arhitectură, a fost desemnată în urma unui concurs internațional de soluții inițiat de CJ. Dintre cele aproape 30 de oferte, juriul a apreciat soluția tehnică prezentată de liderul asocierii – Planho, o firmă spaniolă de arhitectură și consultanță cu o vastă experiență în domeniul construcțiilor de spitale în Europa.

Cu o suprafață construită de 62.000 mp, viitoarea construcție va reprezenta un catalizator urban în Sud-Estul municipiului Cluj-Napoca, la limita cartierelor Gheorgheni și Borhanci, zonă în plin proces de urbanizare. Viitorul spital va fi un centru de excelență clinică și științifică la cele mai înalte standarde europene și va oferi un spectru complex de servicii medicale destinate copiilor.

Total
2
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cinema Scala modernizat va difuza filme românești

Articolul următor

Complexul Durgău va efectua tratamente balneare

Citește și:
Citeste mai mult

Zilele Floreștiului au fost anulate

Festivalul din cea mai mare comună a României ca număr de locuitori a fost blocat de autoritățile locale…
Citeste mai mult

Să ne rugăm, să nu vină iarna

România este dependentă și va rămâne dependentă de gazele de import.  Acest adevăr s-a mai încercat în trecut…
Zi de Zi știri economice:
Total
2
Share