Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fondurile forestiere fără un administrator autorizat produc cele mai multe infracțiuni din domeniul silvic, în zona de vest a României

Mii de metri cubi de lemn obținut din tăierea ilegală a arborilor au fost confiscați de inspectorii Gărzii Forestiere Timișoara, fiind deschise 51 de dosare penale. Problemele cele mai mari au fost găsite în fondurile forestiere care nu sunt administrate de structuri forestiere autorizate.

În cursul anului 2020 și prima parte a acestui ani a însemnat realizarea a peste 400 de controale și inspecții, dintre care 104 în păduri din județul Timiș, iar restul în Caraș Severin și Hunedoara. În total, au fost găsiți 5.106 mc de arbori tăiați ilegal în cele trei județe, dintre care 1.851 în Timiș, fiind vorba de un prejudiciu care se ridică la 607.000 lei. În Timiș au fost aplicate șapte amenzi în valoare de 36.000 lei și au fost deschise 51 de dosare de infracțiune, a anunțat Amar Ienea, directorul Gărzii Forestiere Timișoara.

Problemele cele mai mari apar acolo unde nu există un administrator autorizat pentru sectorul silvic.

„Ca și concluzii, acolo unde fondul forestier a fost administrat de o structură silvică autorizată, fie de stat, fie privată, problemele au fost mai puține. În continuare problemele cele mai mari sunt în suprafețele de fond forestier neadministrate, fapt pentru care noi am notificat primăriile și ocoalele silvice pentru preluarea în pază a acestor păduri”, a declarat Amar Ienea.

Nu au fost uitați nici cei care dețin depozite de material lemnos și instalații de prelucrare a lemnului. Garda Forestieră Timișoara a realizat și 658 de controale la astfel de structuri, dintre care 182 din Timiș. Astfel, în județul Timiș au fost aplicate 103 amenzi în valoare de aproape 500.000 lei, fiind confiscate 2.354 mc de lemn de lucru, cherestea și lemn de foc.

La nivelul județului Timiș au fost realizate 82 de controale la cei care transportă materiale lemnoase pe drumurile forestiere, publice, în piețe și oboare, fiind aplicate 9 amenzi în valoare de aproape 50.000 lei, fiind confiscați doar 17 mc de lemn. Pentru sectorul exploatării pădurilor, au fost realizate 85 de controale în Timiș, la finalul cărora s-au aplicat 78 de amenzi în valoare de aproape 600.000 lei.

Total
11
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Portland Trust, noi chiriași în J8 Office Park

Articolul următor

Noul terminal sosiri curse externe de Aeroportul Internațional Timișoara a fost deschis de o cursă Lufthansa

Citește și:
Citeste mai mult

Parc de panouri solare la Salonta

Săptămâna trecută, Primăria Salonta a depus la Fondurile Norvegiene planul tehnic pentru construirea unui parc de panouri solare…
Zi de Zi știri economice:
Total
11
Share