Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Leviatan Design va extinde baza NATO din Câmpia Turzii

Ministerul Apărării Naționale (MAN) a atribuit contractul de 492 de milioane de lei pentru extinderea bazei militare din Câmpia Turzii asocierii conduse de compania Leviatan Design.

Din asocierea condusă de firma de proiectare cu sediul în București mai fac parte companii precum Ubitech Construcții și Telekom Romania Communications, potrivit Defense România. Conform anunțului de atribuire publicat pe SEAP, autoritatea contractantă va putea opta pentru achiziţia ulterioară de lucrări de construcţii similare în condiţiile până la 1,37 miliarde de lei, fără taxa pe valoarea adăugată.

În vara anului trecut MAN a primit cinci candidaturi la licitația pentru extinderea Cazarmei 1833 din Câmpia Turzii: Danya Cebus Rom, Leviatan Design, Intrakat, Concelex și Strabag. Valoarea estimată a tuturor serviciilor și lucrărilor care formează obiectul investiţiei este de 1,37 miliarde de lei, fără TVA, durata lor fiind de 67 de luni.

US Air Force are în obiectiv o investiție masivă în Baza 71 Aeriană General Emanoil Ionescu, pe care o consideră ca un punct strategic esențial în regiune. Potrivit US Air Force, valoarea investițiilor se va ridica la 152 de milioane de dolari. Americanii vor efectua 15 lucrări de modernizare care vor viza infrastructura bazei aeriene și au ca scop consolidarea prezenței îndelungate a US Air Force în țara noastră.

„Aceste lucrări pun bazele unei prezențe îndelungate a US Air Force în România. Câmpia Turzii este o locație strategică care are nevoie de infrastructură modernă pentru asigurarea unei mai bune mobilități a misiunilor aeriene și pentru a oferi facilități de unde US Air Force poate da un răspuns rapid împotriva oricărei amenințări de securitate din regiune”, se arată în comunicatul americanilor.

US Air Force anunța că în perioada mai – august vor fi demarate patru proiecte de modernizare la Câmpia Turzii. Americanii vor cheltui 30 de milioane de dolari pentru modernizarea pistelor, 32 de milioane pentru un depozit de combustibil modern, 68 de milioane pentru construirea altor depozite și hangare, 14 milioane pentru lucrări de infrastructură. Modernizarea bazei va include un nou depozit de muniții, de 1,7 milioane de dolari, dar și un centru de comandă pentru operațiunile aeriene, de 2 milioane de dolari.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Podul de la Turda, gata înainte de termen

Articolul următor

Căminele studențești, “hoteluri” pentru Untold

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share