Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Supervizorul lărgirii plajelor de pe litoral: “Urmează Eforie, cu 50 ha”

50 ha noi de plajă nouă vor fi disponibile în zona Eforie la finalul contractului de lucrări, a anunțat consultantul proiectului, agenția EPMC Cluj.

Investițiile în reducerea eroziunii costiere la Marea Neagră, zona Eforie, sunt în plină desfășurare, antreprenorul Van Oord Dredging and Marine Contractors deja progresează vizibil, conform raportărilor transmise supervizorului. Pe 5,7 km, între Portul Belona din Eforie și comuna Tuzla, Van Oord a proiectat și construiește șapte diguri, din care șase vor fi conectate cu țărmul, iar unul este paralel cu țărmul, pentru a crea o zonă de protecție a biodiversității.

Este vorba despre extragerea a 4,5 milioane mc pentru înnisiparea artificială și asigurarea stabilității plajei și a terenurilor adiacente, amenințate de eroziune. Lucrările demarate constau în demolarea structurilor costiere existente, degradate și periculoase, finalizarea organizării de șantier, construirea drumurilor temporare, testări de rutină pentru piatra adusă de la carieră.

Vor apărea noile diguri de 300 m, iar plaja va avea la finalul construcției o lățime de 100 m. 50 ha noi de plajă nouă în Eforie vor fi predați de Van Oord statului român la finalul contractului de lucrări, la fel ca și la Mamaia (53 ha), urmând procesul de intabulare a noului teren și găsirea de soluții urbanistice și arhitecturale pentru amenajarea unei plaje moderne.

“Lucrările nu deranjează activitățile turistice în zonă, și, da, la final, vor deranja opinia publică ce ignoră nevoile unei comunități afectate de procesele naturale ignorate de decenii întregi (inundații, surpări de faleze, erodare naturală)”, au menționat reprezentanții EPMC.

Compania clujeană coordonează un megaproiect de 841 de milioane de euro pe litoral – 11 contracte ale Agenției Bazinale a Apelor Dobrogea-Litoral privind lărgirea plajelor de pe litoral. EPMC a asigurat până acum managementul pentru proiecte de 457 de milioane de euro și a atras finanțări de 115 milioane.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Apar patru noi parcuri industriale în Bihor. Investiții de 190 milioane €

Articolul următor

Volker Raffel a preluat poziția de CEO al E.ON România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Nordic Group investește și la Izvin

Nordic Group, una un jucător important în piața distribuției de produse alimentare premium în  rețele Retail, HoReCa și…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share