Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Anul acesta la Weinfest Mediaș se scrie istorie!

La Mediaș, vechea Metropolă de vin a Transilvaniei, va avea loc în perioada 17-19 Septembrie 2021 a treia ediție a festivalului Weinfest, care se anunță a fi un eveniment memorabil pentru participanți și un moment istoric din punct de vedere al industriei vitivinicole naționale.

Anul 2021 este dedicat de organizatorii Weinfest sărbătoririi a 100 de ani de Fetească Regală, soi denumit astfel acum un secol de Ambrosi de la Mediaș, unul dintre pionierii replantării viilor din Europa, pustiite de filoxera la începutul anilor 1900. Feteasca regală provine de la Daneș și era denumită anterior Dănășeana sau Dunesdorfer Konigsast. Cei interesați pot afla istoria soiului în cadrul prezentării care va fi făcută la eveniment, sau urmărind transmisiile live ale acestuia.

Tot în cadrul festivalului, sâmbătă 18.09.2021, în prezența invitaților de marcă și a  reprezentanților industriei de profil, va fi proclamată Ziua Internaționala de Fetească regală, o premieră națională prin prisma faptului că este primul soi de viță autohtonă care va fi sărbătorit în acest fel. Data proclamată va fi cea de 3 Iunie, ziua municipiului Mediaș, atestat documentar la data de 03 Iunie 1267, urmând ca pentru prima dată să fie sărbătorită oficial în 2022.

Diferit de alte momente istorice va fi faptul că oricine își dorește are posibilitatea să semneze pe documentul proclamației! Astfel, cele 20 de persoane care achiziționează acces VIP vor fi invitate să-și noteze numele și să semneze Proclamația alături de invitați, reprezentanți ai industriei și organizatori, ca martori peste timp ai acestui eveniment.

Organizatorii vă așteaptă în Piața Castelului din Mediaș, pentru a scrie istorie împreună. Vor fi degustări, muzică ambientală și live, surprize din lumea vinului, gastronomie, live cooking show, masterclass-uri de vin, expoziții, lansare de carte și nu doar atât.

În prețul biletului achiziționat, participanții vor avea posibilitatea să descopere vinurile de la producătorii aflați în cele 10 căsuțe destinate degustării. În acest scop vor primi la intrarea evenimentului un talon alături de un pahar pentru degustare, iar la ieșire vor primi ca amintire pentru participarea la eveniment, o sticlă cadou cu eticheta de 100 de ani de Fetească regală, bineînțeles cu vin din acest soi.

Accesul la eveniment este limitat de organizatori în exterior la maximum 500 de persoane/zi iar la Masterclass-urile de interior la 25 de persoane, din cauza condițiilor pandemice.

Biletele se pot achiziționa online, în premieră pentru un eveniment desfășurat în municipiul de pe Târnava Mare, de pe site-ul Eventim https://www.eventim.ro/ro/bilete/weinfest-medias-2021-piata-castelului-1246702/performance.html

Organizatori Asociația Culturala Pusteblume Mediaș, Asociația Ardealul Medias, FDGR si Asociația Locului Natal cu multiple parteneriate locale, județene și naționale, alături de Primăria Municipiului Mediaș, care vor fi anunțate. Partener de mobilitate Autoklass Sibiu – reprezentant Mercedes Benz, sponsor principal Romgaz Mediaș

Total
1
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Raliul mașinilor clasice și electrice, pe cele mai frumoase drumuri din Sibiu

Articolul următor

Oradea caută proiectant pentru „Coridorul de mobilitate Magheru-Republicii”

Citește și:
Citeste mai mult

ibis Styles la Brașov in 2024

Accor, unul dintre grupurile lider la nivel global în domeniul ospitalității, își extinde portofoliul în România. Grupul a…
Zi de Zi știri economice:
Total
1
Share