Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Șantierul de pe A3 care l-a impresionat pe ministrul Transporturilor: „480 de muncitori lucrează în două schimburi”

Lucrările de pe secțiunea Nădășelu – Poarta Sălajului a Autostrăzii A3 Cluj-Zalău decurg în ritm impresionant chiar și pentru autorități. „Desfășurare impresionantă de forțe pe A3 Cluj-Zalău”, a scris ministrul Transporturilor pe pagina sa de Facebook, cu referire la utilajele și numărul de muncitori care lulcrează pe șantier.

Potrivit lui Cătălin Drulă, acesta este unul dintre șantierele „care merg cel mai bine în România”. „A fost deschis anul acesta, iar sectorul respectiv este propus pentru finanțare prin PNRR”, a precizat ministrul.

Potrivit datelor oferite de ministru, antreprenorul român (Asocierea S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE
S.R.L. – S.C. ELECTROMONTAJ S.A – n.n.) colaborează cu peste 500 de furnizori din țară și străinătate și a mobilizat nu mai puțin de 480 de muncitori care lucrează în două schimburi.

În ceea ce privește utilajele, este vorba despre șase stații de betoane, 94 de autobasculante, 37 de buldoexcavatoare, buldozere și excavatoare cu șenile/pneuri, 15 cilindri, 10 încărcătoare frontale, 7 autogredere, 4 cisterne cu apă, 53 de cife de beton, 22 de instalații de piloți forați, o pompă de beton plus o trusă de stabilizare pământ.

În total, tronsonul de autostradă va avea 42 de km. De-a lungul acestei porțiuni se pun mixturi asfaltice în volum de 400.000 de tone; stratul de agregate stabilizate cu lianți hidraulici are 240.000 de metri cubi, iar fundația din balast – 320.000 de metri cubi. Pentru terasamente 6,5 milioane de metri cubi de săpătură sunt deja executate (din 12 milioane de metri cubi), lucrările de artă au o lungime totală de 8,7 km. S-au executat până acum 30 de km din lungimea totală a piloților forați de 140 de km.

Totodată, menționăm că sectorul Nădășelu – Mihăiești – Zimbor – Poarta Sălajului va cuprinde 18 viaducte, 8 poduri, 7 pasaje, 35 de podețe, un nod rutier, 2 parcări de scurtă durată, în oglindă.

Termenul de finalizare a lucrărilor, conform contractului, este 2023.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Arad, singurul județ din centrul și vestul României în topul cu cei mai mulți legumicultori beneficiari de fonduri în 2021

Articolul următor

Lucrări de creștere a eficienței energetice la Spitalul Județean de Urgenţă Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share