Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parc de agrement pe 4 hectare construit cu fonduri europene la Carei

O nouă zonă de agrement prinde contur în municipiul Carei, prin intermediul unui proiect finanțat din fonduri europene. Proiectul „Amenajare parc de agrement Șomoș în municipiul Carei”, în valoare de 11,952 milioane lei, este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, care constă în reconversia şi refuncţionalizarea terenului degradat situat în zona Şomoş, în suprafață de 4 hectare. Lucrările sunt realizate de către Asocierea SC Tarr & Tarr SRL și SC Oraexacta System SRL.

În centrul parcului Şomoş vor fi amenajate o serie de alei regulate între zonele de joacă pentru copii şi zonele de fitnes, pentru practicarea sporturilor pe role, totul urmând a fi înconjurat cu o pădurice. De asemenea, vor exista și două spații destinate copiilor și adulților cu dizabilități. Au fost gândite şi o serie de locuri mai retrase, înspre margini, care vor fi dotate cu cele necesare pentru picnicul familiilor. Zona va fi dotată cu un sistem de iluminat și unul de supraveghere video

În prezent, o parte din echipamentele pentru cei mici au fost deja montate și se lucrează și la zonele verzi. Prin proiect va fi achiziționat și mobilierul urban. În proiect mai sunt prevăzute fântâni din fontă pentru apă potabilă, coşuri de gunoi simple, coşuri de gunoi pentru colectare selectivă, pubele de gunoi, bănci din lemn, pergole, grătare copaci, suport pentru biciclete, lămpi solare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Parteneriat între Muzeul Țării Crișurilor și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

Articolul următor

Grădină incluzivă pentru tinerii cu nevoi speciale din Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share