Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Feteasca Neagră va fi regina Salonului Vinurilor Millésime din acest an

Cea de-a treia ediție a Salonului Vinurilor Millésime se va desfășura în perioada 3-5 septembrie, în Cetatea Oradea.

Tema acestei ediții este Feteasca Neagră, astfel că pe perioada celor 3 zile de eveniment se va acorda o atenție sporită vinurilor din acest soi.

Mai mult de atât, se vor desfășura o serie de cursuri și degustări, dedicate temei centrale, în cadrul cărora publicul larg va avea prilejul de a învăța de la enologi consacrați din România care sunt particularitățile acestui soi și vor putea degusta comparativ mai multe vinuri, din diferite podgorii, în cadrul unui stand dedicat amenajat în cadrul salonului.

Salonul Vinurilor Millésime este organizat de Asociația pentru cultura și civilizația vinului Millésime, care, din anul 2010, s-a dedicat culturii și civilizației vinului, educării consumatorilor și promovării vinului românesc.

Primele două ediții, a evenimentului dedicat iubitorilor de vin, a adus în fața participanților, pe lângă producători români, și câțiva reprezentanți ai producătorilor de vin din străinătate.

Locația unică în care se desfășoară Salonul, Cetatea Oradea, este cel mai vizitat obiectiv turistic din oraș, care timp de trei zile va deveni punctul de atracție al tuturor iubitorilor de bun gust.

Salonul cuprinde 24 de expozanți reprezentând crame din România și importatori de vinuri; Masterclass-uri si workshop-uri pentru consumatori și producători; Activități conexe – evenimente gastro-oenologice la restaurantele din Oradea – parteneri Millésime.

Asociația pentru cultura și civilizația vinului Millésime a fost înființată în Oradea, în anul 2010. Menirea Asociației este educarea consumatorilor, promovarea culturii și civilizației vinului și bineînțeles promovarea unui consum responsabil. Membrii Asociației se întâlnesc de cel puțin două ori pe lună pentru a degusta cele mai noi vinuri și pentru a afla poveștile ce stau în spatele creațiilor oenologice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aproape 200 mii de participanți la EC_Special by Electric Castle

Articolul următor

Raport: Cheltuielile românilor pentru educație digitală s-au ridicat la 1,8 miliarde de dolari în 2020

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share