Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

La a treia ediție Open Banking Hackathon zece echipe vor construi aplicații pe platforma Finqware

Cea de-a treia ediție Open Banking Hackathon se va desfășura în perioada 29 septembrie – 3 octombrie 2021, iar înscrierile sunt deschise pentru echipele ce doresc să lucreze la soluții pentru modernizarea sistemului financiar. La Hackaton vor participa echipe din 10 țări europene (Polonia, România, Bulgaria, Ungaria, Austria, Croația, Slovenia, Slovacia, Republica Cehă și Grecia). Acestea sunt invitate să ia parte la competiție și să construiască aplicații pe platforma de agregare a datelor Open Banking furnizată de Finqware.

În cele cinci zile de hackathon, echipele vor acoperi trei provocări principale:

În cele 5 zile de hackathon, echipele vor acoperi 3 domenii principale:

Open Banking pentru business-uri – optimizarea managementului trezoreriei pentru companii; management financiar inteligent pentru IMM-uri; cross border FX hedging pentru companii; scenarii de plăți bulk pentru inițierea plăților.
Open Banking pentru persoane fizice – aplicații de gestiune a finanțelor personale; robo-consultanță pentru creșterea sănătății financiare; creșterea incluziunii financiare; soluții de plată de nivel următor.
Open Banking pentru IoT – utilizarea dispozitivelor wearable pentru gestionarea proceselor financiare; aplicații software pentru automobile; orașe inteligente.

Anul trecut peste 40 de echipe s-au alăturat competiției, câștigătorii obținând premii în bani de până la 5.000 euro, parteneriate PoC și numeroase alte beneficii oferite de partenerii evenimentului.

„Sunt foarte entuziasmat de proiectele pe care Open Banking Hackathon le-a scos la iveală și cred că acest an poate aduce și mai multe echipe de valoare în lumina reflectoarelor. Evenimentul este o rampă de lansare pentru proiectele la început și un prim pas în colaborarea cu instituțiile financiare și actorii relevanți din zona de fintech”, afirmă Cosmin Cosma, inițiatorul evenimentului.

Evenimentul Open Banking Hackathon a fost înființat acum 3 ani, cu scopul de a crea o platformă deschisă pentru a promova inovația.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Alternativă la utilizarea cânepii ungurești și lânii românești printr-un proiect european

Articolul următor

Laurențiu Chiriac este noul Head of Building Solutions REHAU România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share