Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sistemul de colectare a deșeurilor din Timiș, mai tare ca în vestul Europei. Consiliul Județean Timiș vrea împărțirea pe patru pubele

Investitorii imobiliari din Timiș, dar mai ales cetățenii județului, vor avea parte de o mare surpriză. Consiliul Județean Timiș, care are în mână managementul deșeurilor colectate în județ, prin intermediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri, vrea impunerea prin autorizațiile de construcții noi a realizării de clădiri a unor locuri special amenajate în care să fie plasate patru pubele, pe culori, poate chiar și a cincea, special pentru sticlă, material pentru care există în prezent ”clopotele” comunitare de colectare.

”Vrem să fie și la noi la fel de curat ca în alte țări, dar când vine vorba despre respectarea unor reguli simple totul devine.. complicat. Arhitectul Șef al Județului Timiș a transmis în această perioadă, tuturor primăriilor din județ, o adresă conform căreia pentru eliberarea autorizațiilor de construcții în proiectul depus trebuie să existe un spațiu special amenajat pentru toate recipientele de colectare selectivă a deșeurilor. E timpul să luăm tot mai în serios acest subiect și să transformăm niște spații care până astăzi ne provocau dezgust, în locuri care să fie aliniate la standardele țărilor unde ne face plăcere să călătorim”, spune Cristian Moș, vicepreședintele CJT..

în perioada următoare vom avea un număr de patru pubele, diferite la culoare în funcție de tipul deșeului. Începând cu această vară în județul Timiș a fost aprobat Regulamentul Serviciului de Salubrizare conform căruia, în toate cele 99 de localități din județ generatorii de deșeuri trebuie să sorteze astfel: în pubela neagră deșeuri reziduale, în pubela maro deșeuri biodegradabile, în pubela galbenă plastic și metal, în pubela albastră hârtie și carton, iar în pubela/clopotul verde sticla.

”În cel mai scurt timp mă aștept ca firmele colectoare autorizate să se adapteze la noile cerințe”, a mai spus Moș.

Total
5
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CTPark IOTA face terminalul cargo al Aeroportului Oradea cu 32 milioane euro

Articolul următor

Primăria Timișoara pregătește majorarea semnificativă a unor impozite și taxe. Persoanele fizice, taxate la fel cu cele juridice

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Total
5
Share