Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parcul industrial Șomcuta va fi legat la centura de ocolire

Aleșii județeni din Maramureș au dat girul proiectului care prevede încheierea acordului de parteneriat între Consiliul Județean (CJ) Maramureș și Primăria Șomcuta Mare pentru realizarea obiectivului de investiții care vizează varianta de ocolire.

Acesta reprezintă un proiect de conectivitate rutieră important pentru zonă și județ, asigurând descongestionarea traficului local, îmbunătățirea fluxului de trafic, reducerea timpului de călătorie, reducerea poluării și a accidentelor rutiere. Proiectul îmbină două obiective: eficientizarea transportului sigur, rapid și eficient al persoanelor și mărfurilor și crearea de oportunități de dezvoltare a unui parc industrial.

“Variantele ocolitoare pe care le vom realiza în Maramureș sunt importante atât din perspectiva siguranței rutiere, cât și din perspectiva urbană. Nu avem nici o variantă ocolitoare și de aceea este important să ne uităm la comunitățile locale care au nevoie  de astfel de drumuri noi, care să fluidizeze traficul rutier și să deschidă terenuri noi pentru investiții în aceste localități. La Șomcuta Mare vom face o centură de 6 km, care va ocoli tot orașul, creând premisele unui parc industrial în zonă.

Tot în ceea ce privește variantele ocolitoare, avem discuții avansate cu primăriile Borșa, Vișeu de Sus, Târgu-Lăpuș și un parteneriat deja semnat cu Primăria Copalnic – Mănăștur. Mai avem discuții în ceea ce privește varianta de ocolire a domeniului schiabil de la Cavnic, unde se creează probleme mari de trafic pe perioada de iarnă, iar aici căutăm cele mai bune soluții pentru a eficientiza traficul din această zonă”, a precizat Ionel Bogdan, președintele administrației județene.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Recrutări la Wizz Air. Vizate: Timișoara, Cluj, Sibiu

Articolul următor

O cultură profitabilă începe cu o sămânță tratată cu Ympact®

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share