Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Brain IT: tenhologii inovative în studierea neurochirurgiei. Conferință internațională la Sibiu

În perioada 26-28 august 2021, la Sibiu, are loc o prestigioasă manifestare științifică cu participare internațională: “Conference – Dissemination results in neurosurgery and biomaterials”. Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului „Brain IT – Brain Revealed: Innovative Technologies in Neurosurgery Study”, demarat în 2019 și finanțat prin programul Erasmus+.

“În zilele noastre viața cotidiană este plină de dispozitive de înaltă performanță iar progresele tehnologice continuă să ne uimească de la un an la altul. Toate aceste progrese au schimbat viața oamenilor dar și medicina, care beneficiază în fiecare zi de noi posibilități. Tocmai de aceea, prin acest proiect am urmărit introducerea de noi oportunități în neurochirurgie”, declară Șef lucrări Dr. Vicențiu Săcelanu, Medic șef al Secției Clinice Neurochirurgie a SCJU Sibiu și managerul proiectului.

Proiectul BrainIT a urmărit să îndeplinească mai multe obiective printre care implementarea tehnologiei ICT în activitățile de predare și instruire prin utilizarea de telemedicină sub forma de transmisii live din sala de operații; crearea de materiale interactive de predare prin utilizarea de tehnologii 3D pentru reconstrucția fidelă a craniului pe diverse patologii: tumori, traume; organizarea a trei școli de vară; publicarea unei cărți și crearea unei platforme online cu acces la materialele educative inovative și de actualitate în domeniul neurochirurgiei și al bioingineriei.

Conferința este organizată de către Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu – Secția Clinică Neurochirurgie și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – Facultatea de Medicină, în colaborare cu partenerii de proiect de peste hotare. Proiectul menționat este un proiect Erasmus Plus, câștigat de către echipa de Neurochirurgie a Facultății de Medicină din cadrul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu, în colaborare cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu precum și cu echipe din Spania (Universitad de Las Palmas de Grand Canaria) și Italia (Univesita Nicolo Cusano). În cadrul conferinței vor fi diseminate către participanți rezultatele obținute și va fi subliniată importanța tehnologiei în neurochirurgia modernă precum și impactul metodelor inovatoare în practica de zi cu zi.

Total
4
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primăria Timișoara a semnat acordul pentru primirea a 44 de autobuze electrice realizate de turcii de la Karsan

Articolul următor

KFC și Pizza Hut, promovate de clujeni pe bursă

Citește și:
Citeste mai mult

Zilele Floreștiului au fost anulate

Festivalul din cea mai mare comună a României ca număr de locuitori a fost blocat de autoritățile locale…
Citeste mai mult

Să ne rugăm, să nu vină iarna

România este dependentă și va rămâne dependentă de gazele de import.  Acest adevăr s-a mai încercat în trecut…
Zi de Zi știri economice:
Total
4
Share