Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primăria Timișoara a semnat acordul pentru primirea a 44 de autobuze electrice realizate de turcii de la Karsan

Din luna mai a anului viitor, la Timișoara vor circula primele autobuze electrice primite în cadrul contractului derulat de Ministerul Dezvoltării la nivel național, pentru mai multe orașe. Primarul orașului, Dominic Fritz, a semnat cu reprezentanții firmei turcești câștigătoare a licitației, acordul de furnizare a mijloacelor de transport noi.

După tramvaie turcești, Timișoara va avea și autobuze noi realizate în aceiași țară. Marți, la sediul primăriei, a avut loc semnarea acordului prin care autobuzele vor ajunge în orașul de pe Bega.

„Vom primi 44 de autobuze electrice. Valoarea contractului este de 136,4 milioane lei. Autobuzele au 18 metri. Vor fi 44 de stații lente în garaje și 18 stații de încărcare rapide la capătul liniilor. În 2023 le vom avea pe toate cele 44 autobuze electrice. Sunt autobuze lungi, le vom folosi pentru liniile foarte circulate. La orele de vârf avem 80 de autobuze pe traseu, unele vor fi înlocuite, dar vom crește și frecvența curselor”, a spus, marți, primarul Timișoarei.
Conform edilului șef, primul autobuz ar putea ajunge la Timișoara cel târziu în luna mai anul viitor.

Noile autobuze au capacitatea de a transporta 130 de persoane, dintre care 44 pe scaune. Pe lângă cele 44 de autobuze, turcii vor furniza și stațiile de încărcare pentru acestea, 44 de stații normale și 18 stații de încărcare rapide. Valoarea contractului este apreciată la 136 de milioane de lei. Contractul mai include și prestarea de servicii de mentenanță a noilor mijloace de transport în comun, pe o durată de șase ani.

Licitația în urma căreia a fost stabilit câștigătorul a fost finalizată în luna iulie.

Total
24
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CNAIR și-a asigurat finanțarea din bani europeni pentru noul drum de legătură Timișoara - A1

Articolul următor

Brain IT: tenhologii inovative în studierea neurochirurgiei. Conferință internațională la Sibiu

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
24
Share