Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Șase municipalități din Transilvania, pe lista Solaris

Liderul european în producția de vehicule electrice pentru transport public Solaris Bus & Coach (SBC) a finalizat livrarea a 16 autobuze electrice în Craiova și a trei troleibuze în Mediaș, în baza contractelor semnate cu municipalitățile.

Contractul cu Mediaș s-a ridicat la 6 milioane de lei, plus taxa pe valoarea adăugată (TVA) pentru livrarea a trei troleibuze Solaris Trollino 12 de ultimă generație. Troleibuzele de la Mediaș au o lungime de 12 m, iar fiecare poate transporta până la 91 de pasageri, inclusiv 35 de persoane așezate.

Conectate la rețeaua electrică aeriană existentă în oraș, nu generează emisii poluante și contribuie la reducerea poluării în mediul urban. Sunt dotate cu aer condiționat și încălzire, un sistem modern de informare a pasagerilor, camere de supraveghere video și un sistem de numărare a pasagerilor.

SBC a încheiat un contract cu administrația locală din Craiova de 57 de milioane de lei, plus pentru livrarea a 16 autobuze Urbino 18. Au mai fost achiziționate 16 stații de încărcare lentă și patru de încărcare rapidă. 300 de vehicule Solaris sunt folosite în transportul în comun din Craiova, Cluj-Napoca, Pitești, Brașov, Satu Mare, Galați, Baia Mare, Oradea, Mediaș, vehiculele electrice și hibrid fiind preponderente.

200 de vehicule ecologice urmează să fie livrate în următoarele 12 luni către municipalități. SBC este unul dintre cei mari producători din Europa de autobuze și troleibuze. În cei 25 de ani, compania a produs 20.000 de vehicule folosite în transportul public din sute de orașe europene. În 2018, s-a alăturat grupului spaniol CAF.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Se face autostrada Brașov – Făgăraș

Articolul următor

General Security ridică primul centru hyperscale din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share