Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

General Security ridică primul centru hyperscale din România

Compania General Security Cluj (GSC) a fost desemnată de beneficiarul ClusterPower ca antreprenor general al lucrărilor la cel mai mare centru de date care se construiește în țara noastră, primul de tip hyperscale din regiune.

Cea dintâi fază presupune realizarea infrastructurii de utilități necesare funcționării echipamentelor informatice, incluzând turnarea fundației, construirea centralei electrice și a primei unități din cele cinci care vor dota centrul de date.

Centrul de date din localitatea Mischii (județul Dolj) va deveni cel mai puternic punct de comunicații regional cu legătură prin fibră optică directă cu Frankfurt și Amsterdam și conexiune cu 750 de centre de date din lume. Lucrările primului modul sunt estimate să se încheie în decembrie.

“Vom putea oferi o infrastructură cu o aplicabilitate largă care va putea contribui la accelerarea digitalizării economiei, creșterea competitivității în cercetare, învățământ și industrie. Când vor fi încheiate primele faze ale construcției, ClusterPower va deveni cel mai mare furnizor de Cloud și Compute din Europa de Est”, Cosmin Georgescu, fondator al ClusterPower.

Antrepriza generală pentru echipamentele IT și infrastructura de utilități este asigurată de Bit Invest Târgoviște. Pentru infrastructura de cloud, ClusterPower are semnate acorduri cu Nvidia, HP, NetApp, Cisco Systems, F5, Palo Alto Networks, Exagrid, Schneider, Vertiv, York. Echipamentele care vor fi montate în centrala electrică vor fi furnizate de Rolls Royce – MTU, General Electric, Hitachi ABB.

Parcul tehnologic se întinde pe 25.000 mp și va crea un centru de infrastructură de inteligență artificială one-stop-shop dezvoltat împreună cu liderul mondial Nvidia. Campusul va dispune de o infrastructură de calcul performantă, necesară dezvoltării de soluții digitale de ultimă generație, cu valoare adăugată ridicată.

Siguranța în exploatare va fi realizată pe baza standardelor de securitate Tier III în parteneriat cu Uptime Institute. Eficiența energetică a centrului de date va fi de 1.1, ceea ce va plasa parcul tehnologic în primele locuri din topul global al industriei. ClusterPower a fost înființată de antreprenorii Cosmin Georgescu, Vladimir Ester și Carmen Ursa Georgescu, absolvenți EMBA Asebuss și Kenesaw State University.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Șase municipalități din Transilvania, pe lista Solaris

Articolul următor

Geomatics va realiza cadastrarea gratuită a Gilăului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share