Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Județul oprește finanțarea pentru Clujana

Președintele Consiliului Județean (CJ), Alin Tișe, refuză să mai finanțeze funcționarea fabricii de încălțăminte Clujana, pe care o vrea pe mâna investitorilor privați.  

După ce a ieșit din insolvență și merge bine, sub o nouă conducere, Clujana încă are un viitor incert, conform Cluj 24. Problema cea mai mare este găsirea unui sediu pentru fabrică. CJ Cluj, care deține 93% din acțiunile societății, și-a dat în judecată propria societate pentru a o evacua forțat din clădirea pe care tot CJ a achiziționat-o.

Momentan fabrica are sub 100 de angajați, dar se pregătește de noi angajări. Directorul Călin Oancea a relatat situația unuia dintre cele mai puternice branduri românești: șeful CJ refuză să mai dea bani fabricii unde instituția e acționar majoritar. El motivează că nu este lăsat de Curtea de Conturi să încredințeze în mod direct bani către Clujana, întrucât scopul instituției nu este să administreze fabrici de încălțăminte.

Tișe a propus două variante pentru viitorul fabricii: fie să o încredințeze unui investitor privat, fie să fie listată la bursă, altfel se va ajunge din nou la discuții referitoare la lipsa finanțării din partea instituției, iar Clujana va merge mereu doar pe stare de avarie.

Oancea avea în vedere și varianta achiziționării brandului Clujana de către CJ Cluj, evaluat la peste 1 milion de lei, ori ca forul județean să își majoreze capitalul social. Din acești bani s-ar putea achiziționa și noi utilaje. Tișe nu exclude varianta efectuării unui studiu de piață care să reliefeze cea mai bună soluție pentru viitorul fabricii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Timișoara primește bani de la Ministerul Dezvoltării pentru ridicarea a două noi creșe la Timișoara

Articolul următor

La Arad se dă restartul târgurilor agricole cu Agromalim 2021 (2 – 5 septembrie)

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share