Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Timișoara primește bani de la Ministerul Dezvoltării pentru ridicarea a două noi creșe la Timișoara

Timișoara va primi de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, fonduri pentru construirea a două noi creșe în Timișoara. Acestea vor fi finanțate din fonduri proprii ale ministerului, în cadrul „Programului național de construcții de interes public sau social, subprogramul „Unități și instituții de învățământ de stat”, aprobat prin Ordonanța de Guvern nr. 25/2001. deocamdată nu se știe sigur unde vor fi situate.

Conform estimărilor Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației primele contracte cu constructorii vor putea fi semnate la începutul anului viitor. Este vorba de o creșă de mari dimensiuni, pe un teren cu o suprafață de 1810 mp și de o creșă mai mică, pe un teren de 1024 mp. Primăria Timișoara lucrează acum la documentația solicitată de Compania Națională de Investiții. Odată stabilite amplasamentele creșelor, are responsabilitatea de a viabilizara terenurile pe care acestea vor fi construite, adică să construiască căile de acces și să facă racordarea la utilități.

Cunoaștem bine nevoia uriașă de creștere a numărului de locuri la creșă, de aceea anunțul ministrului Cseke ne bucură, venind în întâmpinarea nevoii atât de multor familii din Timișoara. E un câștig important pentru comunitate și face parte din strategia administrației locale de a crește numărul de locuri în creșele timișorene. Chiar în cursul acestei luni am semnat contractul de execuție a lucrărilor de construcție a unei alte noi creșe, care se va ridica pe un teren al primăriei de pe strada Ion Ionescu de la Brad, prima construită în orașul nostru în ultimii opt ani. Tot anul acesta vom da drumul lucrărilor de construcție a încă două noi creșe” a anunțat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Subiectul creșelor noi din oraș a fost puternic dezbătut și în campania electorală, afectând puternic imaginea fostului primar, după o dispută cu o mamă într-un parc din zona Plopi.

Doar anul trecut s-au depus 600 de cereri de înscriere pentru cele 450 de locuri existente în creșele din oraș.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primăria Timișoara ia un credit de 20 de milioane de euro de la BERD

Articolul următor

Județul oprește finanțarea pentru Clujana

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share