Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Demararea lucrărilor la prima bibliotecă cu piscină, la faza autorizării construcției

După ce în luna iulie a fost semnat contractul pentru proiectarea și derularea lucrărilor de modernizare și schimbare a destinației vechii Baze Agrement de Sub Tâmpa, acum, Biblioteca Județeană în calitate de administrator este în faza de obținere a avizelor pentru construcție, scrie bizbrasov.ro.

Clădirea, care nu mai are nici o utilitate de 6 ani, ar urma să fie transformată în secție a bibliotecii, urmând să fie amenajată după un model american, astfel că piscina va redeveni funcțională, iar cititorii vor avea posibilitatea să studieze, dar și să se relaxeze în apă. În vederea autorizării construcției, Primăria Brașov a emis un nou certificat de urbanism, ținând cont că documentul din 2019 expirase, ca urmare a faptului că procedura de selectare a unui constructor a eșuat la prima licitație.

Contractul pentru proiectare și lucrări a fost adjudecat de asocierea dintre firmele brașovene Deanda Prim Invest și Stigma Building Management SBM. Suma ofertată de asociere este de 2.670.183,31 lei fără TVA, respectiv 3,17 milioane de lei cu TVA, față de valoarea estimată de 3,84 milioane de lei cu TVA. Investiția ar urma să fie definitivată în termen de 15 luni.

Ideea de bibliotecă la piscină a fost inspirită după un model american pe ideea de sportul şi cititul merg foarte bine împreună. Proiecul este şi un mod de a-i face pe copii, dar şi pe adulţi să închidă televizorul şi să se relaxeze citind.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Drum turistic spre Parcul Natural Apuseni, modernizat cu 6 milioane de euro

Articolul următor

Primul liceu din Sibiu care a instalat un senzor de măsurare a calitații aerului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share