Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primul liceu din Sibiu care a instalat un senzor de măsurare a calitații aerului

DCIM/101MEDIA/DJI_0816.JPG

Liceul Teoretic Constantin Noica din Sibiu este primul liceu din localitate care a instalat un senzor de măsurare a calitații aerului. Astfel, instituția a devenit partener al organizației Aerliber.ro.

„În perioada următoare vom instala o serie de senzori în școlile din Municipiul Sibiu, unul dintre obiectivele noastre fiind instalarea unui senzor în fiecare grădiniță, școală și liceu din Municipiul Sibiu”, au anunțat membrii organizației.

Aerliber.ro este prima și singura platformă independentă pentru măsurarea calitații aerului din Sibiu. Rețeaua aerliber.ro s-a lansat cu șapte stații fixe, amplasate în puncte relevante ale orașului.

Misiunea proiectului „AER LIBER” este de a construi împreună cu cetățenii Municipiului Sibiu un mediu curat şi sănătos.

Echipa Aerliber.ro folosește tehnologia pentru a monitoriza calitatea aerului și pentru a propune soluții concrete în zonele unde se identifică o calitate scăzută a aerului. Datele culese de către senzori, traduc schimbările climatice sau efectele devastatoare pe care le au factorii antropologici precum industria grea, expansiunea mega orașelor sau supra aglomerarea cu automobile ce au ardere incompletă. De asemenea si incendierea deșeurilor necontrolată, are efecte negative pentru păduri și pentru mediu.

Proiectul Aerliber.ro este un proiect IOT, care culege și procesează datele de la senzori și le pune la dispoziția Aceste oricărui cetățean preocupat de calitatea aerului, dar și pentru a fi comparate cu valorile limită impuse de Uniunea Europeană sau pentru a estima eventualele cazuri când aerul devine periculos pentru populație.

Din echipa proiectului fac parte Radu Crețu, Tiberiu Mitrea și Vlad Fișcălie.

Total
3
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Demararea lucrărilor la prima bibliotecă cu piscină, la faza autorizării construcției

Articolul următor

Managerul unui hotel de lux din Val-d’Isere a deschis o pensiune în Sălaj

Citește și:
Citeste mai mult

Zilele Floreștiului au fost anulate

Festivalul din cea mai mare comună a României ca număr de locuitori a fost blocat de autoritățile locale…
Zi de Zi știri economice:
Total
3
Share