Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

35 ha pentru parcurile industriale ale Maramureșului

Localitățile Șomcuta Mare și Groși vor pune la dispoziție terenuri generoase pentru dezvoltarea primelor parcuri industriale din acest județ.

Aleșii județeni au acordat vot favorabil proiectelor de hotărâre prin care Consiliul Județean (CJ) solicită comunei Groși și orașului Șomcuta Mare să transfere câte un teren din domeniul public propriu în domeniul public al județului.

Primăria Groși are intenția de a pune la dispoziție un teren de 24 ha, aflat în zona târgului auto, iar Primăria Șomcuta Mare, unul de 11 ha, situat în zona variantei ocolitoare ce urmează să fie realizată la Șomcuta.

”În cel mai scurt timp trebuie să avem aceste terenuri, să putem realiza studiile de fezabilitate cu privire la parcurile industriale și să putem depune cererile de finanțare în primăvara anului 2022 pentru infrastructură și pentru promovarea parcurilor industriale. Mecanismul de finanțare va fi prin Programul Operațional Regional.

Vom gândi și un sistem de granturi pentru cei care vor dori să populeze parcurile industriale. Este foarte important să înființăm zone industriale și tehnologice în Maramureș. Doar așa putem să dezvoltăm considerabil economia județului, să creăm locuri de muncă mai bine plătite și mai accesibile pentru maramureșeni și, totodată, să creștem calitatea vieții pentru cetățeni”, spune Ionel Bogdan, președintele CJ.

Parteneriate pentru piețe tradiționale în județ

În aceeași ședință au fost adoptate proiecte care prevăd încheierea de parteneriate între CJ și Primăriile Șomcuta Mare și Rona de Sus, cu scopul de a realiza piețe tradiționale. Cererea și oferta de produse tradiționale sunt în creștere atât la nivel mondial, național, cât și local, iar prin realizarea de piețe tradiționale în Maramureș, CA va veni în sprijinul producătorilor locali.

Se vizează atât pentru vânzarea directă a produselor obținute în fermele și în gospodăriile proprii, cât și pentru promovarea produselor alimentare tradiționale autentice locale. Sunt și alte zone în care CJ vrea să dezvolte piețe tradiționale: Copalnic Mănăștur, Baia Sprie, Târgu-Lăpuș, Vișeu de Sus, Ariniș, Borșa, pentru ca producătorii locali să aibă acces la piețe cât mai moderne și la standarde ridicate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ambulatoriu nou, de peste 57 milioane de lei, la Spitalul Județean din Oradea

Articolul următor

Primul Radisson de Cluj se deschide anul viitor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share