Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primul Radisson de Cluj se deschide anul viitor

Cel dintâi hotel de cinci stele sub un brand internaţional din Cluj, Radisson Blu, va fi funcțional în primăvara lui 2022, după ce deschiderea a fost amânată cu an.

Unul dintre motive a fost criza generată de pandemie, ce a lăsat o puternică amprentă asupra industriei ospitalităţii, conform ZF. Hotelul este dezvoltat de Winners Park Invest, companie controlată indirect de Horia Ciorcilă, preşedintele Băncii Transilvania (BT), iar investiţia totală în renovarea fostului Hotel Sport, de lângă Cluj Arena, se ridică la 22 de milioane de euro.

„Iniţial, am estimat ca deschiderea să aibă loc mai devreme, dar incertitudinea şi problemele ce au apărut odată cu situaţia epidemiologică ne-au forţat să ne adaptăm şi modul de lucru: mai puţini oameni în şantier, fronturi împărţite şi mult mai multă precauţie, siguranţa fiind prioritară. Din păcate, nici climatul economic nu a fost unul favorabil.

Nu am considerat că este oportun să ne grăbim pentru o deschidere anul acesta. Având o localizare bună, un brand interna­ţio­nal puternic şi un concept foarte reuşit, avem motive să fim optimişti cu privire la viitor. Avem deja rezervări şi solicitări pentru grupuri şi evenimente în 2022 şi 2023“, a spus Nina Moldovan, managerul Radisson Blu Cluj.

O sumă totală de 14 milioane de euro a fost contractată, în cuantum egal, de la BT și de la CEC Bank pentru construirea hotelului. Radisson Cluj va avea 149 de camere, de la camere standard și superioare, la apartamente și zone VIP.

Facilitățile de cazare vor fi completate cu cele ale unui restaurant specializat, dar și sală de fitness, în timp ce pentru întâlniri și evenimente vor fi disponibile săli de conferință hi-tech și o sală de recepție de 350 mp, care poate găzdui până la 300 de invitați.

Total
39
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

35 ha pentru parcurile industriale ale Maramureșului

Articolul următor

La Untold, cu masca pe figură

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Total
39
Share