Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitatea Tehnică va implementa tehnologii deep tech

O delegație a Autorității pentru Digitalizarea României (ADR) s-a întâlnit cu reprezentanții Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) într-o reuniune ce a vizat stadiul demersurilor privind dezvoltarea și implementarea tehnologiilor deep tech în economia românească, în cadrul proiectului SIPOCA 704.

Au fost stabilite direcțiile principale de acțiune în domenii cu o dinamică de dezvoltare, de mare interes naţional, european şi global: inteligență artificială, Blockchain, huburi de inovare digitală, Open Science și Open Data, calcul de înaltă performanţă, laborator digital de politici publice.

“ADR elaborează reglementări și strategii în domeniul tehnologiilor avansate, lucru cu care ne mândrim și care ne responsabilizează. Suntem în a opta lună de implementare a proiectului şi avem paşi importanţi făcuţi în demersurile noastre de aprofundare a cunoaşterii şi adopţiei tehnologiilor deep tech în România.

În cadrul proiectului, ADR va contribui la consultările la nivel naţional pe subiect, la promovarea rezultatelor și la alinierea cu stakeholder-ii naţionali şi internaţionali pe fiecare segment de tehnologie şi cadrul de reglementare. Rezultatele vor fi supuse consultării publice.

Ele vor încorpora punctele de vedere şi perspectivele actorilor principali din mediul privat, mediul academic şi sectorul public, astfel încât valabilitatea recomandărilor pentru România să fie general asumată, iar perspectivele de implementare să fie certe”, a spus Octavian Oprea, președintele ADR.

”UTCN și ADR au reuşit să pună în comun expertiza şi cunoştinţele acumulate la nivelul entităţilor și organizaţiilor din sectorul public, din zona academică şi din sectorul privat. Această asociere asigură realizarea unui conținut de calitate și va evidenţia preocupările și necesitățile fiecărui actor relevant din societate şi economie cu privire la digitalizare, din perspectiva utilizării tehnologiilor inovative” – Daniela Popescu, prorector UTCN

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Peste 200 de sortimente de vin la Vicii si Delicii Arad

Articolul următor

Zborurile Cluj – Abu Dhabi, redirecționate către Dubai

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share