Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Laborator de siguranță rutieră pentru elevii și șoferii bihoreni în Cetatea Oradea

Din această toamnă, elevii vor reîncepe actrivitățile de educație rutieră, dacă normele sanitare impuse de pandemie o vor permite. Cetatea Oradea găzduiește un laborator de siguranță rutieră, o investiție a Consiliului Județean Bihor inaugurată în decembrie 2019. Din cauza pandemiei, activitatea cu elevii a fost sistată.

Laboratorul este dotat cu mai multe simulatoare: o motoclicletă, o bicicletă, un manechin pentru cursuri de prim-ajutor, ochelari care simulează efectele asupra șoferului în cazul consumului de alcool și stupefiante și un simulator de accidente. Simulatorul moto poate genera 19 trasee diferite în mediul virtual, prin care poate fi testată capacitatea de reacție a șoferului în diverse situații de trafic.

Scopul proiectului „Siguranța circulației” este educația preventivă, pentru a diminua accidentele rutiere și a salva, în final, cât mai multe vieți.

Echipamentele au fost preluate de Agenția de Dezvoltare Durabilă Bihor (ADD Bihor), după ce Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte, prin care a fost realizată investiția, a fost desființată. ADD Bihor a încheiat parteneriate cu aproximativ 60 de școli pentru desfășurarea unor cursuri de educație rutieră cu elevii. Labordatorul este în prezent gestionat de Asociația „Keep Hope Alive”, printr-un contract de colaborare între asociație și ADD Bihor.

Spațiul este utilizat, printr-un acord de parteneriat cu Inspectoratul Județean de Poliție Bihor, și de către șoferii aflați în evidența serviciului de probațiune, care au comis infracţiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Laboratorul de siguranță rutieră funcționează de luni până vineri în corpul M al Cetății Oradea, lângă intrarea pe Poarta de Est.

Total
1
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Neon Lighting va moderniza iluminatul pe străzile Zalăului

Articolul următor

A8, sectorul Târgu Neamț-Târgu Mureș, cu SF trimis la completat și revizuit

Citește și:
Citeste mai mult

ibis Styles la Brașov in 2024

Accor, unul dintre grupurile lider la nivel global în domeniul ospitalității, își extinde portofoliul în România. Grupul a…
Zi de Zi știri economice:
Total
1
Share