Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Neon Lighting va moderniza iluminatul pe străzile Zalăului

Executantul clujean Neon Lighting va elabora proiectul tehnic în decurs de trei luni, iar în următoarele 12 luni va implementa proiectul.

Primăria Zalău a obținut finanțare din fonduri europene pentru implementarea etapei a doua a proiectului privind modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public din oraș. Investiția este finanțată prin Programul Operațional Regional, axa iluminat public. Acest proiect, de 11 milioane de lei, cuprinde investiții pe 76 de străzi.

Pe 66 de artere se vor înlocui corpurile de iluminat, iar pe 10 vor fi demolați stâlpii existenți, vor fi instalați stâlpi noi, cu corpuri de iluminat echipate cu telegestiune și vor fi mutate în subteran rețelele aeriene. Cele 10 străzi incluse sunt General Dragalina, 9 Mai, Ioan Nechita, B. P. Hasdeu, Ciocârliei, Dumbrava, Dumbrăvița, Torentului, Mesteacănului și Bd. Mihai Viteazul (Pensiunea Ramona – pasarela de la gară).

În momentul de față, cu fonduri europene, în municipiu se află în implementare etapa I a proiectului de modernizare și extindere a sistemului de iluminat public. La acest obiectiv de investiții lucrările sunt executate în proporție de 85%. La final, 12 străzi vor beneficia de rețea subterană de iluminat, cu corpuri de iluminat echipate cu telegestiune.

Pe o stradă va fi extins sistemul de iluminat, iar pe alte nouă să fie înlocuite corpurile de iluminat și echipate cu telegestiune. De asemenea, va fi amenajat un centru de monitorizare a sistemului de iluminat public, iar 32 de treceri de pietoni vor beneficia de iluminat îmbunătățit.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Prima grindă pe podul peste Arieș

Articolul următor

Laborator de siguranță rutieră pentru elevii și șoferii bihoreni în Cetatea Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share