Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Vinurile de Basarabia, dublu susținute pe piața românească de capital

Raiffeisen Centrobank și BRK Financial Cluj sunt cele două societăți de intermediere care furnizează servicii de market maker al emitentului (MME) pentru producătorul Purcari Wineries.

Purcari Wineries, unul dintre principalii producători de vin și brandy din Europa Centrală și de Est care gestionează 1.300 ha de podgorii și patru vinării din Republica Moldova și România, beneficiază de serviciile de MME din partea Raiffeisen Centrobank.

Acesta devine astfel prima companie listată la Bursa de Valori București (BVB) care beneficiază în același timp de servicii de MME furnizate de doi intermediari, Raiffeisen Centrobank și BRK. Purcari este înregistrată cu sediul social în Cipru, la Nicosia.

„Ne dorim astfel să deschidem calea pentru includerea în indicii FTSE Russell, acolo unde atingerea unui anumit nivel de lichiditate bursieră este o condiție prealabilă” – Eugen Comendant, COO al Purcari Wineries.

Purcari s-a listat pe piața reglementată a BVB în 2018. Este unul din cele mai mari grupuri vinicole regionale, cuprinzând Vinăriile Purcari, Bostavan și Bardar, dar și Crama Ceptura. Acesta este liderul segmentului premium în România, cu o cotă de piață de 26%, și cel mai mare exportator de vin din Moldova, în 30 de țări.

Numărul total al instrumentelor financiare listate la BVB care beneficiază de serviciile de MME ajunge astfel la 16, dintre care 15 acțiuni și o emisiune de obligațiuni. MME este participantul la sistemul de tranzacționare al BVB care și-a asumat rolul de a susține lichiditatea unui instrument financiar.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Colliers: Piața investițiilor imobiliare din România scade în linie cu evoluția din CEE, dar perspectivele rămân favorabile

Articolul următor

100 de locuințe de serviciu pentru bugetari se ridică în Ardeal și Banat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share