Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

100 de locuințe de serviciu pentru bugetari se ridică în Ardeal și Banat

Județele Hunedoara, Harghita, Alba, Bistrița-Năsăud, Arad, Bihor beneficiază de proiecte de locuințe de serviciu inițiate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA).   

ANL a finalizat, în cadrul programului său de construire de locuințe de serviciu, 24 de apartamente în municipiul Bistrița (județul Bistrița Năsăud), 16 în Babadag (Tulcea), 16 în Dorohoi (Botoșani), 15 apartamente și case în Curtea de Argeș (Argeș). 307  locuințe de serviciu se află în execuție efectivă în țară, printre județe numărându-se Hunedoara (39), Harghita (24), Alba (22), Arad, Bihor (câte 16).

Alte județe incluse sunt Argeș (50), Călărași (30), Dolj (20), Ilfov (30), Suceava (30), Tulcea (10) și Vaslui (20). Programul are în vedere construirea de locuințe de serviciu pe baza propunerilor primite de către Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), de la autoritățile administrației publice locale și centrale.

Beneficiarii sunt funcționarii publici, angajații din instituții publice centrale și locale, care nu dețin sau nu au deținut, individual sau în comun, împreună cu soții lor, în proprietate o locuință în localitatea în care își desfășoară activitatea, indiferent de modul în care a fost dobândită, cu excepția cotelor-părți din locuințe dobândite prin moștenire.

Programul se dezvoltă pe terenuri proprietate publică a statului ori a unităților administrativ-teritoriale, puse la dispoziția ANL, care le preia în folosință gratuită, în condițiile legii. Pot fi incluse și construcții aflate în diverse stadii de execuție ori finalizate și neexploatate. Locuințele de serviciu construite sunt repartizate personalului propriu al instituțiilor care solicită realizarea acestora.

Închirierea lor se face în condițiile prevăzute de legislația specifică din fiecare domeniu sau, în situația în care nu există legislație, se face în condițiile ordonanței 40/1999 privind protecția chiriașilor și stabilirea chiriei pentru spațiile cu destinația de locuințe. Acestea nu pot fi vândute. Instituțiile pot încheia protocoale de colaborare, prin care stabilesc ca ele să fie repartizate personalului din mai multe instituții.

Pentru soluționarea cererilor pentru repartizarea locuințelor de serviciu, autoritățile publice locale sau centrale constituie comisii de examinare a solicitărilor de locuințe de serviciu și vor stabili ordinea de repartizare și modalitățile de diferențiere. Sumele necesare finanțării programului sunt asigurate de la bugetul de stat – MDLPA, bugetele locale și din alte surse legal constituite.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Vinurile de Basarabia, dublu susținute pe piața românească de capital

Articolul următor

Cinci localități din Transilvania, propuse pentru intrare pe A3

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share